Καπραβέλος: Γεμάτες οι ΜΕΘ στο Παπανικολάου – Η παραμικρή πίεση στο σύστημα είναι αφόρητη

Καπραβέλος: Γεμάτες οι ΜΕΘ στο Παπανικολάου – Η παραμικρή πίεση στο σύστημα είναι αφόρητη

Για τα εμβόλια, την κατάσταση στις ΜΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Όπως είπε, τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Είναι μια κορυφαία ιατρική πράξη ο εμβολιασμός. Είναι μια πράξη προφύλαξης που βάζει τα θεμέλια ελέγχου της πανδημίας. Είναι μια ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας και μάλιστα ένα επιστημονικό επίτευγμα, που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε τα εμβόλια.»

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα εμβόλια βγήκαν ως μια πράξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στην εντατική χρησιμοποιούνται χιλιάδες φάρμακα, κανένα δεν έχει την αποτελεσματικότητα και την επίδραση που έχει το εμβόλιο πάνω στην επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Όποιος δεν κάνει το εμβόλιο εκθέτει τον εαυτό του στο κίνδυνο να βιώσει τις συνέπειες της πανδημίας» ανέφερε. 

Επίσης, αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο Παπανικολάου σήμερα λέγοντας πως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη με τις ΜΕΘ να είναι όλες γεμάτες. 

«Έρχονται περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα. Η παραμικρή πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη», επεσήμανε. 

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος είπε ότι δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πρότεινε στη συζήτηση για τα σχολεία να ληφθεί σοβαρά υπόψη τον ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter