Καπραβέλος: Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε θα έχουμε ένα δύσκολο Σεπτέμβρη

Καπραβέλος: Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε θα έχουμε ένα δύσκολο Σεπτέμβρη

Ανησυχητική χαρακτήρισε την εικόνα στα νοσοκομεία ο Νίκος Καπραβέλος εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον διπλασιασμό των θανάτων στην χώρα από κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης επισήμανε πως ναι μεν οι εισαγωγές είναι κυρίως σε απλές κλίνες Covid, αλλά είναι πάρα πολλές για την εποχή.

«Ο αριθμός των θανάτων είναι πάρα πολύ υψηλός» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα «καμπανάκι» για μέτρα πρόληψης. Ειδικότερα, συνέστησε οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα κύρια «όπλα» που έχουμε στα χέρια μας, δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια«Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς» τόνισε.

Προειδοποίησε δε πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι τότε η μετάλλαξη θα παραταθεί και ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ δύσκολος.

Τέλος, ερωτηθείς για το θάνατο του βρέφους 13 μηνών από οξεία ηπατίτιδα, τον πρώτο στη χώρα μας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και συμβούλευσε τους γονείς να μην ανησυχούν εξηγώντας πως παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter