Καπραβέλος: Η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτη – Φέτος ήταν το φονικότερο καλοκαίρι

Καπραβέλος: Η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτη – Φέτος ήταν το φονικότερο καλοκαίρι

Ανήσυχος είναι ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος για την χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Υγείας την πανδημία.

«Η τακτική του “βλέποντας και κάνοντας” είναι απαράδεκτη για εμάς τους γιατρούς. Ο ιός έχει εξασθενήσει, οι παραλλαγές αυτές δεν προκαλούν μεγάλη νοσηρότητα. Αλλά αυτές οι παραλλαγές είναι υπερμεταδοτικές, έχουν επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες … Βιώσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, με πολλές μολύνσεις σε ανοιχτούς χώρους. Πολλούς ηλικιωμένους τους βρήκε απροετοίμαστους, δεν είχαν κάνει την 4η δόση» είπε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην κρατική τηλεόραση χτυπώντας για ακόμα μία φορά το καμπανάκι του κινδύνου.

«Κανείς δεν λέει ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όλοι, περιμένουμε το 7ο κύμα, το χειμωνιάτικο. Σε “κλειστές” συνθήκες που ευνοούν τον κορoνοϊό, τα σχολεία που θα ανοίξουν. Προς θεού, η προστασία έχει πλέον εξαφανιστεί, δεν έχει γίνει επικαιροποίηση εμβολίων. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή» τόνισε.

«Δεν είδα κανένα κύμα που να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αρχής γενομένης από το πρώτο, ανάλογα και με την εποχή. Το δεύτερο; Χειρότερο. Το τρίτο; Χειρότερο… δεν είδαμε αποκλιμάκωση στα κύματα», συνέχισε ο ίδιος. Όπως θύμισε, φέτος ήταν το φονικότερο καλοκαίρι στην Ελλάδα, με 2.700 νεκρούς, όταν το 2021 ήταν 1.600 (το 2020 ήταν μόλις 90).

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες της χώρας μας επιδεινώνονται ταχύτερα από το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης και της ΕΕ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η τρίτη χειρότερη σε συνολικό αριθμό θανάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter