Πρόταση «βόμβα» Καπραβέλου: Lockdown για ανεμβολίαστους και κλειστά σχολεία – «Καμπανάκια» από τους ειδικούς (Video)

Πρόταση «βόμβα» Καπραβέλου: Lockdown για ανεμβολίαστους και κλειστά σχολεία – «Καμπανάκια» από τους ειδικούς (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Καπραβέλος, Τζανάκης, Παγώνη και Θωμαΐδης

«Βόμβες» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα από τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος την Παρασκευή επέρριψε σαφείς ευθύνες στην κυβέρνηση διερωτώμενος «θα δούμε διασωληνωμένους στο πάρκινγκ για να θορυβηθεί η κυβέρνηση», καθώς το πρωί του Σαββάτου επανήλθε, βλέποντας το βαρύ επιδημιολογικό «αποτύπωμα» του κορονοϊού κάνοντας λόγο για lockdown για ανεμβολίαστους και άλλα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος, επισήμανε την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στη σκιά της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης λόγω της πανδημίας στη χώρα μας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επισήμανε την ανάγκη σκληρότερης πολιτικής για την αναχαίτιση της πανδημίας, ζητώντας την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Για πολλοστή φορά έγινε λόγος για «εφημερίες πολέμου» με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους που εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Κάθε μέρα έχουμε σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές».

Μάλιστα, κάνοει λόγο για υποκρισία της παγκόσμιας κοινότητας, ενώ αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογραμμίζει ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια, ενώ επιβεβαίωσε ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

Επισήμανε σε όλους  τους τόνους ότι ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα, ανέφερε :

«Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

Τζανάκης: Τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε τους 20.000 νεκρούς

Με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα περιέγραψε για ακόμα μία φορά το επιδημιολογικό αποτύπωμα του κορονοϊού το προσεχές διάστημα, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας πως έως τα Χριστούγεννα οι νεκροί από Covid19 θα αγγίξουν ή θα ξεπεράσουν τους 20.000.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορεί και τρεις, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε με αυτό τον αριθμό νεκρών. Ελπίζω να μη δούμε πολλές φορές να ξεπερνάμε τους 100. Οι μέσοι όροι είναι γύρω στο 75-80 που σημαίνει ότι μέχρι τα Χριοστούγεννα να φτάσουμε, ίσως και να υπερβούμε, τους 20.000 νεκρούς».

Πρόσθεσε, μάλιστα πως όσο μικρότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, ειδικά στους πολίτες άνω των 60 ετών, τόσο μεγαλύτερη είναι και η νοσηρότητα. Ακόμα, παρουσίασε στοιχεία ανά περιοχή σημειώνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία, που έχει ποσοστό εμβολιασμών 66% στους άνω των 60, στις 20 Νοεμβρίου κατέγραφε 1.800 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με τους 600 που έχει η Κρήτη. Και  Αθήνα έχει χαμηλό αριθμό θανάτων, λόγω της μεγάλης εμβολιαστικής κάλυψης στις πιο μεγάλες ηλικίες.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον,  σημείωσε ότι είναι μια εξέλιξη που πρέπει να ανησυχεί τους ειδικούς και τους οργανισμούς υγείας χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο τον πανικό που έχει προκύψει στον απλό κόσμο, στις αγορές και στις οικονομίες των χωρών και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβει, αλλά πρέπει να απασχολεί τις υγειονομικές αρχές και τις κυβερνήσεις που πρέπει να πάρουν μέτρα κυρίως στα αεροδρόμια ώστε να εξετάζεται ο καθένας που μπαίνει από αυτές τις χώρες έτσι ώστε αν όντως αυτή η μετάλλαξη είναι ιδιαίτερη.  Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο νοσογόνος και πιο θανατηφόρα και αν καλύπτεται με τα εμβόλια. Μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα, μπορεί να είναι πιο ήπια. Ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με το στέλεχος Δέλτα που αλωνίζει στην Ελλάδα».

 

Παγώνη: Τους πάντες αφορά ο ιός αφορά

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, επίσης στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μέτρα και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι μόνο οι εμβολιασμοί ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ.

Τόνισε, επίσης πως ο ιός δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ηλικίες, αλλά όλους.

 

Βασιλακόπουλος για μετάλλαξη Όμικρον: Δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια μας θα είναι άχρηστα

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Πνευμονιολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Open, είπε: «Έχει πολύ περισσότερες αλλαγές από άλλα στελέχη η Όμικρον. Δεν σημαίνει όμως ότι θα επικρατήσει. Πριν τρομοκρατηθούμε, ας περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί».

 

Θωμαΐδης: Δυστυχώς θα φτάσουμε 95-100 θανάτους μ.ο

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι: «Τα λύματα δείχνουν σταθερά υψηλά νούμερα εδώ και 4 εβδομάδες στην Αττική. Δεν αυξάνεται βέβαια η κορύφωση. Δεν φαίνεται όμως καμία κάθοδος ακόμα» και πρόσθεσε ότι είναι ανησυχητική «η πληρότητα στις ΜΕΘ και ο αυξανόμενος ρυθμός θανάτων».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι: «Δυστυχώς θα φτάσουμε στους 95-100 θανάτους μο. Από 5 ως 25/12 βλέπουμε κορύφωση σε νεκρούς και ΜΕΘ».

Μανωλόπουλος: Οι πολλές μεταλλάξεις δεν είναι κακό

Τέλος, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.
Σε τοποθέτησή του στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως ακόμα δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τόσο πόσο μεταδοτική και επικίνδυνη είναι. Σημείωσε δε ότι όσο μεταλλάσσεται ο ιός, τόσο αποδυναμώνεται.

«Οι πολλές μεταλλάξεις δεν είναι κακό, γιατί ένας ιός που μεταλλάσσεται πάρα πολύ, κάποια στιγμή καταστρέφεται, θα χάσει τη λειτουργικότητά του. Άρα, όλες αυτές οι μεταλλάξεις ναι μεν μας ανησυχούν, αλλά είναι κι ένας δρόμος πιθανόν για την αποδυνάμωση του ιού», πρόσθεσε.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter