Καπραβέλος-Κορονοϊός: Να μην κάνουμε το λάθος που κάναμε και στα άλλα κύματα – Ύφεση πριν την καταιγίδα

Καπραβέλος-Κορονοϊός: Να μην κάνουμε το λάθος που κάναμε και στα άλλα κύματα – Ύφεση πριν την καταιγίδα
Virus Outbreak Greece

«Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη»,  δήλωση στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, δείχνοντας παράλληλα την επικινδυνότητα του εφησυχασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα χαλάρωσης.

‘Όπως ο ίδιος είπε, αυτή την στιγμή η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης ωστόσο συστήνει να μην υπάρξει χαλάρωση. Όπως είπe χαρακτηριστικά τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.

«Ο θεός βοηθός αν μπορεί να το πει κανείς ύφεση με τόσο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων», αναφέρει για να συμπληρώσει:

«Προσέξτε το λάθος που κάναμε στα προηγούμενα κύματα: 2ο, 3ο και το 4ο κύμα. Nα μην το επαναλάβουμε. Όταν λέμε ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση. Ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Αυτό είδαμε στο 2ο, 3ο και 4ο κύμα. Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη. Είναι μια στρατηγική εντελώς λαθεμένη».

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος αναμένει να υπάρξει νέο κύμα απάντησε «προφανώς!» σημειώνοντας πως υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και ένα καινούργιο στέλεχος του ιού.

Επιπλέον προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να διασπαρεί και να προκαλέσει ενδεχομένως το επόμενο θανατηφόρο κύμα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. «Να μην προκαλούμε τον κορονοϊό», υπογράμμισε.

Τέλος επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν με βάση τη λογική της υποχρεωτικότητας.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter