Καπραβέλος: Μεγάλη η διασπορά του κορονοϊού – Κίνδυνος για αναζωπύρωση της πανδημίας

Καπραβέλος: Μεγάλη η διασπορά του κορονοϊού – Κίνδυνος για αναζωπύρωση της πανδημίας

Για νέα έκρηξη της πανδημίας προειδοποίησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος σε περίπτωση που δεν τηρηθούν ορισμένα μέτρα και επισήμανε πως η διασπορά του ιού είναι μεγάλη χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

«Το Σαββατοκύριακο είχαμε συνάντηση όλοι οι εντατικολόγοι, με πρωτοβουλία τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που σήκωσαν πολύ μεγάλο βάρος. Ξαναείδαμε τι έκανε αυτός ο καταστροφικός ιός επί δύο χρόνια», είπε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA.

«Για πρώτη φορά Πάσχα μπορούμε να κάνουμε χωρίς τόσο μεγάλο κίνδυνο, αλλά αυτές οι δύο εβδομάδες είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Διαπιστώσαμε ότι αν δώσεις ευκαιρία σε αυτόν τον ιό, εύκολα μπορεί να σε καταστρέψει… Να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε, με προσοχή, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με μάσκες σε κλειστούς χώρους και εκεί που υπάρχει συνωστισμός» τόνισε ο καθηγητής.

«Χθες στην εφημερία μας ήρθε έμφραγμα και ήταν θετικός… 42 χρονών, με εκτεταμένο έμφραγμα μυοκαρδίου… είναι κάτι συνηθισμένο πλέον», όπως είπε, ενώ σε άλλη περίπτωση, «ήρθε ατύχημα, έσπασε το πόδι του, ήταν θετικός και δεν το ήξερε».

«Όλα αυτά δείχνουν μεγάλη διασπορά… αν τον διευκολύνουμε, αυτές τις δύο εβδομάδες, με τις γιορτές και τους συνωστισμούς… εκεί που είναι κλειστοί οι χώροι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Αυτός ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Δεν είναι μόνο τα κρούσματα, είναι ο μεγάλος αριθμός θανάτων… να μην του δώσουμε άλλη ευκαιρία… Λέμε αυτό που λέει και η Πολιτεία: οι μάσκες δεν έχουν καταργηθεί στους κλειστούς χώρους και εκεί που υπάρχουν συνωστισμοί. Οι επιχειρηματίες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα… με το πιστοποιητικό στους κλειστούς χώρους, να το εφαρμόζουν. Να μην επιτρέψουν τους μεγάλους συνωστισμούς. Στις εκκλησίες να μην δημιουργηθούν μεγάλοι συνωστισμοί. Θέλει προσοχή, να μην αναζωπυρώσουμε την πανδημία και μετά το Πάσχα μιλάμε πάλι για έκρηξη».

Επανέλαβε ότι «για τους ηλικιωμένους, προλαβαίνουν (να εμβολιαστούν με 3η δόση), δεν φτάνουν οι δύο δόσεις. Μέσα στα νοσοκομεία είναι 350 στις εντατικές, το 42% είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να γίνουν η 3η και η 4η δόση, που προφυλάσσει. Αν τα κάνουμε αυτά, δεν φοβόμαστε τίποτα» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter