Καπραβέλος: «Μιλάτε για την Όμικρον αλλά πιεζόμαστε από την Δέλτα»

Καπραβέλος: «Μιλάτε για την Όμικρον αλλά πιεζόμαστε από την Δέλτα»

Στην πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από το πανδημικό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος , διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον (…) το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ από τους περισσότερους από 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο το 90% είναι ανεμβολίαστοι ενώ υπήρξαν και κάποιο εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις .

Ο κ. Καπραβέλος έσπευσε ωστόσο να προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Όμικρον.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με τις Δέλτα, ωστόσο ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην χαρακτηριστεί ήπια νόσος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 45%.

Ειδικά για τις ΜΕΘ εξήγησε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Δέλτα με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

Ψαλτοπούλου: «Λυγίζουν» τα νοσοκομεία

Σε καραντίνα έχει μπει το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα μας, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μπορεί η Όμικρον να μη στέλνει πολλούς συμπολίτες μας σε νοσηλείες, ωστόσο είναι εξαιρετικά μεταδοτική κι αυτό φαίνεται από τις εφημερίες των νοσοκομείων.

Σε λίγη ώρα η εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κλείνει και όλα θυμίζουν συνθήκες πολέμου. Παραπάνω από 100 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ εδώ και τέσσερις μήνες 90 υγειονομικοί είναι σε αναστολή.

Μάλιστα, σε κλινική του νοσοκομείου υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία σε περίπτωση που νοσήσουν και οι δύο.

«Σίγουρα χρειάζεται περισσότερο κόσμο για να μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο τις μονάδες, αλλά και τους χώρους που βρίσκονται και άλλοι ασθενείς», είπε η κ. Ψαλτοπούλου μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας ότι «οι ανεμβολίαστοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά αν κολλήσουν τον ιό. Οι επιστήμονες βρήκανε ότι με την τρίτη δόση είσαι κατά 90% προστατευμένος από τη βαριά νόσηση».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter