Καπραβέλος: Ο ιός μας ξεγέλασε και η ανοσία απομακρύνεται – Ο Ιανουάριος θα κλείσει με πάνω από 2.000 νεκρούς

Καπραβέλος: Ο ιός μας ξεγέλασε και η ανοσία απομακρύνεται – Ο Ιανουάριος θα κλείσει με πάνω από 2.000 νεκρούς

«Ο κορονοϊός μας έχει ξεγελάσει όλους» επισήμανε ο Νίκος Καπραβέλος, σχολιάζοντας την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως «έχει αλλάξει την εικόνα, παρακάμπτει και τα εμβόλια άρα η ανοσία πλέον απομακρύνεται, βλέπουμε ότι οι παραλλαγές απαιτούν νέα εμβόλια, επομένως η ανοσία αγέλης δεν είναι εφικτή στο άμεσο διάστημα και οι μεταλλάξεις θα είναι συνεχώς μπροστά μας».

«Μέσα στο τέταρτο κύμα μας προέκυψε η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, το αποτύπωμα της οποίας έχει αρχίσει και φαίνεται ήδη. Οι πρώτοι ασθενείς με Όμικρον χτύπησαν ήδη την πόρτα της εντατικής, έχουμε και διασωληνωμένους αλλά και τα μηνύματα που παίρνουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι στο κατακόκκινο, καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων, είναι ότι δίνει νοσηρότητα και θανάτους» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, επισήμανε πως θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι για το επόμενο κύμα ώστε να είναι ηπιότερο λέγοντας πως «αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να αισιοδοξούμε χωρίς αντικειμενικά δεδομένα.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν φαίνεται να τελειώνει. «Η Όμικρον ακόμα δεν έχει αφήσει το αποτύπωμά της, οι κλίνες είναι γεμάτες από βαρύτατα περιστατικά και δυστυχώς ο Ιανουάριος θα κλείσει με περισσότερους από 2000 νεκρούς, άρα δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ύφεσης, με αποτέλεσμα η ανησυχία μας να είναι μεγάλη» προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν, ειδικά με την αναμνηστική δόση, ενώ υπενθύμισε ότι από τους διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter