Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο μου είχαμε αύξηση των εισαγωγών 600% λόγω κορoνοϊού σε μια ημέρα

Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο μου είχαμε αύξηση των εισαγωγών 600% λόγω κορoνοϊού σε μια ημέρα

Ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβελος, διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας ότι χθες, Τρίτη στο νοσοκομείο είχαν αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά Covid-19 σε ποσοστό 600%.

«Η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο γιατρός προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός. Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter