Καπραβέλος: Τα κρούσματα στη Μύκονο είναι εισαγόμενα που δεν εντοπίστηκαν στους ελέγχους

Καπραβέλος: Τα κρούσματα στη Μύκονο είναι εισαγόμενα που δεν εντοπίστηκαν στους ελέγχους

Τα περισσότερα κρούσματα από την Μύκονο είναι εισαγόμενα τα οποία και δεν εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους επισημαίνει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ.

O καθηγητής επισήμανε ότι τα rapid test και τα μοριακά δεν μπορούν να απομονώσουν ασυμπτωματικά κρούσματα του κορoνοϊού υποστηρίζοντας πως ο τουρισμός άνοιξε χωρίς ωστόσο να είμαστε προετοιμασμένοι με ένα τείχος ανοσίας.

Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι «αν πάρει “φωτιά” ο ανεμβολίαστος πληθυσμός άνω των 50 ετών δεν θα το αντέξουμε», μιλώντας για την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ.

Όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων επεσήμανε ότι θα πενταπλασιαστούν όπως εκτιμά το ECDC αλλά και τα μαθηματικά μοντέλα που τρέχουν οι επιστήμονες. «Από τη στιγμή που άνοιξαν όλες οι δραστηριότητες με χαλαρά μέτρα ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη», σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία και την ηλιακή ομάδα των νοσούντων επισήμανε ότι «είχαμε πέντε εισαγωγές, οι δύο 30 περίπου χρονών, ο ένας ανεμβολίαστος και ο άλλος εμβολιασμένος με τη δεύτερη δόση αλλά μόλις λίγες ημέρες από τη δεύτερη» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως προς το παρόν οι ΜΕΘ δεν πιέζονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter