Καπραβέλος: Ζούμε τις εφιαλτικές στιγμές του Νοεμβρίου του 2020

Καπραβέλος: Ζούμε τις εφιαλτικές στιγμές του Νοεμβρίου του 2020

Ημέρες από το περσινό Νοέμβριο θυμίζει η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας με τις εφημερίες στα νοσοκομεία να ξεκινάνε με μηδέν ΜΕΘ και με διασωληνομένους να μένουν εκτός ΜΕΘ.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 περιέγραψε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία και παραδέχθηκε ότι «έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Σήμερα ξεκινάμε την εφημερία μας με μηδέν κλίνες εντατικής και με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», τους οποίους μετέφεραν στα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «δεχόμαστε αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα. Ξεκινάμε μια εφημερία εφιαλτική. Ζούμε ξανά τον Νοέμβρη του 2020 που φτάσαμε να βλέπουμε ανθρώπους να υποφέρουν και να μη μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία».

«Αυτοί που χτυπάνε την πόρτα της εντατικής είναι ανεμβολίαστοι»

Απαντώντας στο γιατί βλέπουμε τις ίδιες εικόνες στη Βόρεια Ελλάδα που βλέπαμε και πέρυσι υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και λόγω της μη τήρησης των μέτρων.

«Αυτοί που έρχονται στα νοσοκομεία, που χτυπάνε την πόρτα της εντατικής είναι ανεμβολίαστοι» σημείωσε στη συνέχεια απευθύνονται έκκληση για εμβολιασμούς:

«Κοντεύει να καταρρεύσει το σύστημα. Πρέπει πάση θυσία να συμμορφωθούμε με τα μέτρα. […] Η επιστημονική κοινότητα βρήκε το εμβόλιο που αποτρέπει τη βαριά νόσο και τον θάνατο. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να το κάνουν» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter