Καρά Τεπέ: Εικόνες ντροπής και προκλητική βία από τα ΜΑΤ κατά γυνακόπαιδων και δημοσιογράφων (Photos+Videos)

Καρά Τεπέ: Εικόνες ντροπής και προκλητική βία από τα ΜΑΤ κατά γυνακόπαιδων και δημοσιογράφων (Photos+Videos)

Πολλή ένταση επικρατεί σήμερα στη Μυτιλήνη, στο σημείο όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και τρεις ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τον καταυλισμό και τη δομή των προσφύγων.

Λίγο μετά την πληροφορία που λάβαμε σχετικά με είσοδο των πρώτων οικογενειών στη νέα προσωρινή δομή που στήνεται στο Πεδίο Βολής του στρατού, επικράτησε ένταση καθώς την ίδια στιγμή είχε εισέλθει στους χώρους των τοποθετημένων σκηνών κατά μήκος του δρόμου ομάδα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ.

Στο σημείο προκλήθηκε ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ να εκτοξεύουν αδιακρίτως δακρυγόνα στον χώρο όπου βρίσκονταν χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά. Λόγω της αναστάτωσης η ένταση εξαπλώθηκε σε όλο το μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να πέσουν δακρυγόνα και από την αντίθετη κατεύθυνση εγκλωβίζοντας έτσι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη μέση του δρόμου.

Τις εικόνες κατέγραψαν τα δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο. Τη στιγμή που στον «αέρα» βρισκόταν live σύνδεση μέσα από το Κουτί της Πανδώρας φαίνεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να χτυπάει με γκλοπ έναν μετανάστη, ενώ την ίδια στιγμή άλλος άνδρας των ΜΑΤ χτύπησε και έσπρωξε (χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό) τον δημοσιογράφο του Documento και του koutipandoras.gr. «Θα σε ξαναπετύχω κάπου» είπε άλλος άνδρας των ΜΑΤ την ίδια στιγμή, καθώς αντιλήφθηκε μάλλον ότι εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν live μετάδοση.

Η ένταση στο σημείο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ η ρίψη δακρυγόνων ανάμεσα στις σκηνές, σε συνδυασμό με την αποπνικτική ζέστη και υγρασία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε παιδιά και σε ηλικιωμένους στην περιοχή. 

Στο σημείο κατέφθασαν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα που χρειάστηκε να μεταφέρουν άτομα στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, σε μία περίπτωση οι πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν τεχνητή αναπνοή σε μια γυναίκα που έχασε για λίγο τις αισθήσεις της.

Η βιαιότητα με την οποία κινήθηκαν οι αστυνομικές αρχές γίνεται ακόμη πιο σαφής στα βίντεο που κατέγραψε η δημοσιογράφος Ελβίρα Κρίθαρη από το MIIR και ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Λιγα δευτερολεπτα μετα το προηγούμενο βίντεο και ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούν ησυχως τα ΜΑΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ριχνουν δακρυγόνα μέσα στον αυτοσχέδιο καταυλισμό που έχει άπειρα ΒΡΕΦΗ, μεταξύ άλλων. 

 Ανεβάζω το βίντεο των ένδοξων ενστόλων που αφού τραμπούκισαν τους πιο εξαθλιωμένους απ όλους μας, γύρισαν στη βάση τους λέγοντας ο ένας στον άλλον “μες στα χύσια είσαι”!! (Ο,τι δηλαδή του άρεσε πάρα πολύ αυτό που έκαναν). Η ανταπόκριση περιέχει σχόλιο γιατί δεν γίνεται να μένεις αμέτοχος στην παράνοια», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι στο πεδίο βολής λειτουργεί κέντρο καταγραφής, ώστε να μπορέσουν να μπουν περισσότερες οικογένειες στις περίπου 600 σκηνές χωρητικότητας 8 ατομων η καθεμία, που έχουν στηθεί στον χώρο.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης του Documento από την είσοδο του πεδίου βολής, αστυνομικός μας ζήτησε να διακόψουμε τη σύνδεση καθώς «καταγράψαμε αρκετά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter