Καραγκούνης (ΝΔ): Δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Δεν ψηφίζουμε μέτρα

Καραγκούνης (ΝΔ): Δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Δεν ψηφίζουμε μέτρα

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο» τα αντίμετρα, για τα οποία, όπως είπε, η εφαρμογή τους εξαρτάται από το πλεόνασμα.

«Δεν βλέπω να υπάρχει πρόοδος ούτε στις διαπραγματεύσεις ούτε στην αξιολόγηση. Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια πρόοδο και ο λόγος που το κάνει, είναι γιατί ψάχνει να βρει κάτι για να δικαιολογήσει και να διασκεδάσει το πρόσφατο βατερλό στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των στοιχείων της Στατιστικής Αρχής που καταγράφει άλλη μια χρονιά ύφεσης αποδομεί συνολικά το αφήγημα της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η δραστικότατη μείωση του αφορολογήτου και το ζήτημα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, κάτι που -όπως είπε- θα οδηγήσει σε μείωση 30% των κύριων συντάξεων. Ο αναπληρωτής τομέραχης Δικαιοσύνης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Η πιστοποίηση της ύφεσης στη χώρα δημιουργεί πρόβλημα στη διαπραγματευτική ισχύ της και οι δανειστές ζητούν και άλλα μέτρα […] εμείς δεν λέμε να κλείσει η αξιολόγηση με οποιοδήποτε κόστος, αλλά εάν έκλεινε νωρίτερα, τα μέτρα θα ήταν λιγότερα» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε: «Τελικά ανέβηκε πολύ ο λογαριασμός, αν η αξιολόγηση έκλεινε το φθινόπωρο, δεν θα είχαμε αυτά τα θέματα στο τραπέζι» είπε μεταξύ άλλων.

Χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο» τα αντίμετρα, για τα οποία, όπως είπε, η εφαρμογή τους εξαρτάται από το πλεόνασμα.

«Πρέπει να πιάσεις πλεόνασμα πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή πρέπει να πιάσουμε πάνω από 10 δισ ευρώ για να μειωθούν ΕΝΦΙΑ και άλλοι φόροι. Ότι γυρίσαμε στην ύφεση δείχνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε καθίζηση. Με τόσους φόρους η οικονομία μαυρίζει και αυτό αποκτά δυναμική» είπε ο κ. Καραγκούνης στο «Πρακτορείο 104,9Fm» και συνέχισε: «Οι επενδύσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 έχουν μειωθεί 30%, ενώ υπήρχε πρόβλεψη της κυβέρνησης για αύξηση 9% […] έχουμε το πιο καταστροφικό μείγμα πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο. Δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο από αυτό το πακέτο, γιατί δεν το πιστεύουμε. Αυτό που λέμε είναι πάμε να μειώσουμε αυτά τα τερατώδη πλεονάσματα για να μπορούμε να έχουμε αντίμετρα».

Για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόταση για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9Fm» εξέφρασε την ανησυχία του. Σημείωσε: «Έχω την αίσθηση ότι ήδη ζούμε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και οδηγεί στην ακύρωση του αρχικού σχεδιασμού της. Μια τέτοια απόφαση θα πλήξει περισσότερο τις αδύναμες χώρες, θα ενισχύσει τον ευρωσκεπτικισμό και θα φέρει πιο κοντά τη διάλυση της ΕΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter