Καραμανλής – Μπακογιάννη: Συνάντηση με νόημα

Καραμανλής – Μπακογιάννη: Συνάντηση με νόημα

Δυο μόλις μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ η σημερινή συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη, στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, ήρθε για να δώσει… νέα τροφή εσωκομματικής μουρμούρας στη ΝΔ.

Παρότι, φίλα προσκείμενα στον πρώην Πρωθυπουργό στελέχη της ΝΔ λένε ότι «δεν πρόκειται να βγει καμία διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή του κόμματος», η σημειολογική σημασία της συνάντησης δεν ακυρώνεται. Πόσω μάλλον όταν τα ίδια στελέχη τονίζουν πως «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολιτική κουλτούρα της κας Μπακογιάννη». Και όταν εκτιμούν ότι η ίδια επιθυμεί «να κρατήσει το δικό της σύστημα» και ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έχει τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος αντέχει στο χρόνο και στη φθορά». Σε κάθε περίπτωση επιμένουν ότι στην παρούσα φάση ο Κ.Καραμανλής «δεν πρόκειται να εμπλακεί ενεργά» στις όποιες πολιτικές ζυμώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα Καμμένου και οι επιθέσεις φιλίας του υπουργού Άμυνας στους Καραμανλικούς, ενώ τα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και κυρίως τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση

Οι πληροφορίες δείχνουν πολύ καλό κλίμα στη συνάντηση και λένε ότι έγινε ειδική κουβέντα για τους ισχυρισμούς του Π. Καμμένου σε σχέση με τη στάση της κας Μπακογιάννη στις συζητήσεις που είχαν γίνει στο Βυκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Επειδή λένε η κα Μπακογιάννη ουδέποτε είχε αντιρρήσεις ως προς το βέτο, αλλά ενδεχομένως διατύπωσε κάποιες επιφυλάξεις, φαίνεται πως αποφασίστηκε να τηρηθεί και ως προς αυτό ενιαία γραμμή. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την πρόσφατη συνεδρίαση των Τομεαρχών της ΝΔ , υπό τον Κ. Μητσοτάκη, είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι η κα Μπακογιάννη είχε θέσει θέμα να αντιδράσει η ΝΔ στις φίλιες κουβέντες Καμμένου προς τον Καραμανλή και το έργο της κυβέρνησής του. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με το βουλευτή Σερρών Κ. Καραμανλή να ανοίγει το χορό και να τονίζει ότι ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να είναι και με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Καραμανλή και την Πειραιώς να διοχετεύει ότι δεν μπορούν να υπερασπίζονται τον καραμανλισμό όσοι είναι εκτός της ΝΔ και συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter