Καραμανλής: Ποιους αποκάλεσε «λαθρεπιβάτες» στη Νέα Δημοκρατία

Καραμανλής: Ποιους αποκάλεσε «λαθρεπιβάτες» στη Νέα Δημοκρατία

Τα μύδια, τα ψάρια και τα ολόφρεσκα καλαμάρια δεν ήταν η είδηση ούτε η τούρτα στην Έλενα Ράπτη. Εκεί στην ψαροταβέρνα της Καλαμαριάς όπου συνέφαγαν οι νεοδημοκράτες μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τις εντυπώσεις έκλεψε η αλληγορία του πρώην πρωθυπουργού…

Έτσι λοιπόν παρομοίασε τη Νέα Δημοκρατία με μια βάρκα στην οποία θέλουν να επιβιβαστούν ορισμένοι που τους χαρακτήρισε «λαθρεπιβάτες», με το «έτσι θέλω» και χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τέτοιος συνωστισμός επιβατών που οι νόμιμοι επιβάτες της βάρκας να βρεθούν ξαφνικά μέσα στο νερό, ναυαγοί!

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Καραμανλής υπονοούσε την επιχειρούμενη διεύρυνση του κόμματος προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις και ότι με στελέχη από άλλα κόμματα δεν θα υπάρχει χώρος για ορίτζιναλ νεοδημοκράτες (καραμανλικούς, θα πρόσθετα).

Παραθέτουμε το απόσπασμα:

Ο βράχος του Καραμανλή

Οι συνδαιτυμόνες του πρώην πρωθυπουργού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην ψαροταβέρνα «Βράχος» στην Καλαμαριά έδωσαν ένα είδος… όρκου σιωπής. Και ήταν πολλοί, όλοι οι Βορειοελλαδίτες, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Μετά την παρουσίαση του γνωστού βιβλίου (που εκθείαζε τη διακυβέρνηση Καραμανλή) οι βουλευτές σκέφθηκαν να τραπεζώσουν τον Κ. Καραμανλή σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, με μύδια, καλαμάρια και ολόφρεσκα ψάρια τα οποία «οι ψαράδες τα φέρνουν στα πόδια των πελατών», όπως αναφέρει και το σλόγκαν της ψαροταβέρνας. Οπως συμβαίνει συνήθως στα τραπέζια όπου μετέχει ο κ. Καραμανλής, επικράτησε ευθυμία. Τα ανέκδοτα έπεφταν το ένα μετά το άλλο, όπως και οι φιλοφρονήσεις προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος απολάμβανε και τη συντροφιά αλλά και το καλό ψάρι. Η ατμόσφαιρα όμως άλλαξε όταν εισέβαλε στην ταβέρνα ένας άνθρωπος κρατώντας μια… τούρτα, με αναμμένα μάλιστα τα κεράκια.

nnn

Ηταν η έκπληξη που έκαναν οι «γαλάζιοι» βουλευτές στην Ελενα Ράπτη για τα γενέθλιά της. Τραγούδησαν όλοι μαζί (καθώς και ο κ. Καραμανλής) το «να ζήσεις, Ελενα…», κόπηκε η τούρτα και τρώγοντάς την ο κ. Καραμανλής… μίλησε. Αλληγορικά όπως πάντα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μίλησε. Παρομοίασε τη ΝΔ με μια… βάρκα που σε αυτήν θέλουν να επιβιβαστούν ορισμένοι που τους χαρακτήρισε «λαθρεπιβάτες», με το «έτσι θέλω» και χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τέτοιος συνωστισμός επιβατών που οι νόμιμοι επιβάτες της βάρκας να βρεθούν ξαφνικά μέσα στο νερό, ναυαγοί! Τι εννοούσε άραγε ο πρώην πρωθυπουργός; Μετά την αποχώρησή του από την ταβέρνα, όσοι παρέμειναν βάλθηκαν να τον ερμηνεύσουν. Το τελικό… πόρισμα που βγήκε ύστερα από αρκετή συζήτηση το έμαθα και σας το μεταφέρω: Ο κ. Καραμανλής υπονοούσε την επιχειρούμενη διεύρυνση του κόμματος προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις και ότι με στελέχη από άλλα κόμματα δεν θα υπάρχει χώρος για ορίτζιναλ νεοδημοκράτες (καραμανλικούς, θα πρόσθετα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter