Καραμεσίνη: Μεγάλες απώλειες στην αγορά εργασίας, αριθμητικές και ποιοτικές

Καραμεσίνη: Μεγάλες απώλειες στην αγορά εργασίας, αριθμητικές και ποιοτικές

Μεγαλύτερες απώλειες στην αγορά εργασίας σε αριθμητικό επίπεδο, με 2.500 παραπάνω χαμένες θέσεις, αλλά και σε ποιοτικό με αύξηση της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, καταγράφουν για το πρώτο πεντάμηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα στοιχεία της Εργάνης, είπε η πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ που καταγράφουν το ισοζύγιο απολύσεων/προσλήψεων ανά μήνα, όπως είπε, επιτρέπουν μία αποτίμηση του 5μήνου της νέας κυβέρνησης.

Τον Ιούλιο, όπως υπογράμμισε, είναι ένα διάστημα όπου οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις προσλήψεις, όπως και τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, παρότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας θετικός μήνας με όρους εποχικότητας, αλλά η ιδιαιτερότητα αυτού του πενταμήνου Ιουλίου-Νοεμβρίου της ΝΔ είναι ότι αυτό το αρνητικό ισοζύγιο αυξήθηκε, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός υπέρβασης σε σχέση με τις προσλήψεις, περίπου 2.500 παραπάνω θέσεις αρνητικό ισοζύγιο από ό,τι το 2018.

Σε ποιοτικό επίπεδο, επιπρόσθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των θέσεων μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας αυξήθηκε κατά τι, σε σχέση με το 2018, 2-3 ποσοστιαίες μονάδες. Άρα, αυτά που έλεγε η ΝΔ περί δημιουργίας επισφαλών θέσεων εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο το συνεχίζει αλλά το αναπαράγει. Και αυτό το ποσοστό θα μπορούσαν να περιορίσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και τα μέτρα καταπολέμησης της υποδηλωμένης εργασίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter