Καραμεσίνη: Οι νέες πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ ξεκινούν από το Θριάσιο Πεδίο

Καραμεσίνη: Οι νέες πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ ξεκινούν από το Θριάσιο Πεδίο

«Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) καλείται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του ανοιχτού πλαισίου ενεργητικών πολιτικών και ως προς τα δύο σκέλη του νέου μοντέλου, της παροχής προγραμμάτων ενεργητικής πολιτικής και της τοποθέτησης των ανέργων σε αυτά» δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. 

Όπως αναφέρει, το νέο μοντέλο Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης (ΕΠΑ) θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο Θριάσιο Πεδίο από το Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα.

Παράλληλα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι η εκπαίδευση των εργασιακών συμβούλων του Οργανισμού σε νέα εργαλεία και μεθόδους συμβουλευτικής ανέργων, η πρόσληψη μεγάλου αριθμού νέων εργασιακών συμβούλων, μέσω ΑΣΕΠ, η διάκριση μεταξύ συμβούλων αναζητούντων εργασία και συμβούλων εργοδοτών, η σύσταση και λειτουργία της Μονάδας Μεγάλων Εργοδοτών και η υιοθέτηση για πρώτη φορά μίας στρατηγικής προσέγγισης των επιχειρήσεων, είναι οι σημαντικότερες από αυτές τις αλλαγές, των οποίων η υλοποίηση και ολοκλήρωση θα οδηγήσει τον ΟΑΕΔ σε μία νέα εποχή. 

Τονίζει δε ότι στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ελευσίνας θα δοκιμαστούν όλες οι αλλαγές του προγράμματος αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ μαζί με τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης σε ανοιχτό πλαίσιο, σύμφωνα με το νέο μοντέλο ενεργητικών πολιτικών.

Σε ερώτηση  σχετικά με την ανεργία, η κ. Καραμεσίνη απαντά ότι, από το 2017, η οικονομία έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και προϊόντος του χρόνου ανεβάζει ταχύτητα. 

«Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2019, που συζητείται στη Βουλή, είναι για φέτος 2,1% και για του χρόνου 2,5%. Μία επιτάχυνση της οικονομικής μεγέθυνσης θα συμπαρασύρει τον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είτε σε υπάρχουσες είτε σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις. Εάν επιβεβαιωθεί, εκτιμώ ότι η ανεργία μπορεί να πέσει του χρόνου και χαμηλότερα του 18,1%, που είναι η εκτίμηση της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, από 19,6% που θα κλείσει φέτος σε ετήσια βάση» υπογραμμίζει η διοικήτρια του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ επιδιώκουν σταθερά με τις παρεμβάσεις τους να συμβάλουν στην ταχύτερη δυνατή αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter