Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Την ώρα που ξέσπασε μπουρίνι

«Καραμπόλα» τριών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας, το ένα δεξαμενόπλοιο

Σύγκρουση πλοίων σημειώθηκε το απόγευμα στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Το πλοίο Eurocargo Trieste που θα εκτελούσε δρομολόγιο Πάτρα - Ιταλία, κατά τον απόπλου του, προσέκρουσε σε δεξαμενόπλοιο που ήταν δίπλα σε πλοίο Superfast, το οποίο και τροφοδοτούσε με καύσιμα. 

Εκείνη την ώρα στο λιμάνι εκδηλωνόταν ξαφνικό μπουρίνι και οι ριπές του ανέμου "έσπρωξαν" το πλοίο πάνω στο άλλο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr

Το καράβι που έπεσε στο δεξαμενόπλοιο δεν εκτέλεσε το δρομολόγιο και ως αυτή την ώρα (21.50) εξελίσσεται η επιθεώρηση. Από τη σύγκρουση σύμφωνα με το Λιμεναρχείο δεν προκλήθηκε τραυματισμός επιβατών ή πληρώματος, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους και στα τρία πλοία και ακολούθησε επιθεώρηση από ειδικό κλιμάκιο. Οι ζημιές φαίνεται να είναι μικρές. Στις 6 μμ το Superfast απέπλευσε καθώς είχε υποστεί μόνο μικρό αποχρωματισμό, σύμφωνα με πληροφορίες. Ως το βράδυ του Σαββάτου ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής του δεξαμενόπλοιου το οποίο φαίνεται να έχει συγκριτικά τη μεγαλύτερη ζημιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.