Καραντίνα No 2: Τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε

Καραντίνα No 2: Τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε

Κάποιες γενικές «κατευθυντήριες γραμμές» προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων

Η δεύτερη περίοδος καραντίνας που διανύουμε δοκιμάζει σοβαρά τις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της χώρας, οι οποίες καλούνται για μια ακόμη φορά να ανταποκριθούν σε βαθμό απαιτήσεων για τον οποίο και προφανώς δεν έχουν σχεδιαστεί.

Ιδού λοιπόν ορισμένες γενικές κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις:

Αποφυγή της χρήσης διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας από 09.00 έως 18.00, ώστε τα δίκτυα να έχουν την απαραίτητη διαθεσιμότητα για την εξυπηρέτηση των εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Να δίνεται προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγονται οι βιντεοκλήσεις εάν η χρήση της εικόνας δεν είναι απαραίτητη. Οι βιντεοκλήσεις φορτώνουν πολύ περισσότερο τα δίκτυα λόγω της μεγάλης χρήσης δεδομένων.

Οταν θέλετε να στείλετε μεγάλα αρχεία καλό είναι πρώτα να τα συμπιέζετε, ώστε να μειώνεται ο όγκος τους, να φεύγουν πιο γρήγορα από εσάς, τα δίκτυα να φορτώνονται λιγότερο και να χρεώνεστε και λιγότερο (σε περίπτωση χρήσης κινητών που δουλεύουν με ογκομέτρηση). Το ίδιο ισχύει και για τα συνημμένα αρχεία που επισυνάπτετε στα mails, ειδικά εάν έχουν πολλούς παραλήπτες.

Φροντίστε να διατηρείτε ενημερωμένο τόσο το λογισμικό του υπολογιστή σας (και του tablet και του smartphone σας) όσο και το εσωτερικό λογισμικό (firmware) των περιφερειακών συσκευών σας (όπως είναι το μόντεμ, το router, ακόμη και ο εκτυπωτής σας εάν διαθέτει ασύρματη σύνδεση), καθώς όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία των συγκεκριμένων συσκευών όσο και στην ψηφιακή σας ασφάλεια.

Μη βασίζεστε στην όποια «εργοστασιακή» ρύθμιση των συσκευών αυτών και θεωρείτε ότι εάν είναι συνδεμένες με το ίντερνετ θα ενημερώνονται απαραίτητα αυτόματα. Καλό είναι να αναζητήσετε στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών το πιο πρόσφατο firmware για τις συσκευές σας.

• Εάν δεν το έχετε κάνει, συνιστάται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο όπως το μόντεμ, τυχόν router και ο εκτυπωτής για παράδειγμα. Οι «εργοστασιακοί» κωδικοί δεν συνιστούν ακριβώς την επιτομή της ασφάλειας και χρησιμεύουν κατά κύριο λόγο για να θέσετε γρήγορα και με στοιχειώδη ασφάλεια σε λειτουργία τη συσκευή. Επειδή όμως ιδιαίτερα σε περίοδο καραντίνας κάνουμε περισσότερα πράγματα από το σπίτι (μεταξύ των οποίων και ενέργειες που απαιτούν τη διακίνηση ευαίσθητων δεδομένων), καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε…

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν θέμα τον κορονοϊό και γενικότερα θέματα υγείας και πολιτικής προστασίας, καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνεται ότι κανένας οργανισμός και φορέας στην Ελλάδα, δημόσιος ή ιδιωτικός, δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά μέσω sms, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των social media πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης.

• Εάν έχετε παιδιά, να φροντίσετε για τη δημιουργική τους απασχόληση ώστε να αποφεύγεται η προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης. Οχι μόνο για λόγους διαθεσιμότητας των δικτύων, αλλά και για λόγους ορθής διαχείρισης του χρόνου των ίδιων των παιδιών.

DIR-X1560 – X1860: Χωρητικότητα και ταχύτητες χωρίς συμβιβασμούς

Οι συσκευές στο σπίτι που συνδέονται με το ίντερνετ έχουν συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και την παρεχόμενη ταχύτητα που το οικιακό router καλείται να τους παράσχει. Η D-Link υπόσχεται ότι τα δύο νέα «gaming routers» της θα σας απαλλάξουν από αυτό τον προβληματισμό, καθώς παρέχουν ομαλές και εξαιρετικά αξιόπιστες συνδυασμένες ταχύτητες Wi-Fi έως και 1.500 Mbps και 1.774 Mbps αντίστοιχα, διπλής ζώνης Wi-Fi με έως και τέσσερις ταυτόχρονες ροές, που επιτρέπουν απρόσκοπτη 4K αναπαραγωγή καθώς και παιχνίδια και βιντεοκλήσεις χωρίς προβλήματα, αλλά και πολλαπλά εργαλεία διαχείρισης και δυνατότητα γονικού ελέγχου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.dlink.com.

Από τις 20 Νοεμβρίου στην Ελλάδα τα νέα iPhone 12 και iPhone 12 Pro

Από τις 20 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των πολυαναμενόμενων iPhone 12 και iPhone 12 Pro μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου καταστημάτων της Apple στην Ελλάδα (iStorm, Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Public/MediaMarkt, you. gr, Document, iSystem), σύμφωνα με την iSquare, η οποία αποτελεί τον επίσημο διανομέα της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο. Από τις 13 Νοεμβρίου οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τα συγκεκριμένα μοντέλα από τις ανωτέρω επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αγορά των συσκευών της Apple μέσω του επίσημου δικτύου εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών τής διασφαλίζει μια σειρά από μοναδικές υπηρεσίες και προνόμια, όπως διετή εγγύηση των προϊόντων, πιστοποιημένη υποστήριξη πριν και μετά την πώληση και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Επιπρόσθετα, οι συσκευές είναι έτοιμες για χρήση, καθώς η ομαλή λειτουργία τους στην ελληνική αγορά είναι εγγυημένη από τον κατασκευαστή. Σημειώνεται ότι η Apple εγκρίνει τη διάθεση των συσκευών της προς πώληση στην εκάστοτε χώρα μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ποιοτικών ελέγχων που διενεργούνται από την ίδια, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και την υψηλού επιπέδου εμπειρία χρήσης που τα προϊόντα Apple προσφέρουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter