Καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα επιβάλλει η Σκωτία

Καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα επιβάλλει η Σκωτία

Περιοριστικά μέτρα με ισχύ 14 ημερών ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας την Τρίτη, λόγω της σημαντικής αύξησης των εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Από τις 4 το πρωί της Πέμπτης (3/9)  θα βρίσκεται σε ισχύ το εν λόγω μέτρο, το οποίο θα αναγκάζει τους επιβάτες πτήσεις που φτάνουν απευθείας στη Σκωτία από την Ελλάδα στο να μένουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Το συγκεκριμένο θα ισχύει μόνο για τη Σκωτία και όχι για τις υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Αγγλία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας και η κατάσταση σε πολλές χώρες μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει. Θα συνιστούσα στους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά αν θέλουν να προχωρήσουν σε μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας, Χούμζα Γιουσάφ. 

«Με τον ρυθμό μεταδοτικότητας του ιού να είναι χαμηλός στη χώρα, η εισαγωγή νέων κρουσμάτων από την Ελλάδα αποτελεί σημαντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε ο υπουργός. 

«Λόγω των πολλών πτήσεων μεταξύ Σκωτίας και Ελλάδας αλλά και της συμπεριφοράς ορισμένων ταξιδιωτών, υπήρξε επαρκής λόγος για την εισαγωγή της Ελλάδας στη λίστα καραντίνας», ανέφερε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Σκωτίας, δρ. Σμιθ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter