Καρατομούν την Θάνου τρεις ημέρες πριν την έκδοση πορίσματος για το «Άργος»

Καρατομούν την Θάνου τρεις ημέρες πριν την έκδοση πορίσματος για το «Άργος»

Αποσαφήνισε τα αίτια της εσπευσμένης προσπάθειας καρατόμησής της από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Β. Θάνου, αποκαλύπτοντας ότι σε τρεις ημέρες από σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών για το μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής Τύπου, «Άργος», συμφερόντων Β. Μαρινάκη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού παρέθεσε κατά τη δευτερολογία της στην Επιτροπή της Δημόσιας Διοίκησης όλες τις ενέργειες ελέγχου του «Άργους» από την Ανεξάρτητη Αρχή στην οποία προΐσταται. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως εξεδόθη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ έχει διαταχθεί και οικονομικός έλεγχος της εταιρίας. «Όχι, γιατί είμαστε κατά της συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά γιατί θέλουμε κατά τρόπο αδιάψευστο να δούμε αν πράγματι υπάρχουν ή δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία βιωσιμότητας ή μη της εταιρίας» είπε και αποκάλυψε πως το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών επρόκειτο να παραδοθεί σε τρεις ημέρες. «Να λοιπόν μία υπόθεση η οποία βαλτώνει» σχολίασε με νόημα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για «πάγωμα» μίας ακόμα υπόθεσης μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος έκρουσε η Β. Θανού, αναφερόμενη σε ελεγχόμενη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πολυεθνική εταιρία εξαγωγής βωξίτη, με έδρα στη Γαλλία. Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισήμανε πως η Επιτροπή διέταξε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρίας, χωρίς όμως να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Συμπλήρωσε δε ότι αναμενόταν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση, όμως -όπως είπε- με την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Επιτροπή οι δύο αυτοί μήνες θα περάσουν άπρακτοι. «Η Καθημερινή γράφει ότι η γαλλική κυβέρνηση παραπονέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για την εν λόγω απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να έχει τα εχέγγυα της συνέχισης, της ανεξαρτησίας και της καλής λειτουργίας της και για αυτό παρέχονται οι ανάλογες εξασφαλίσεις από τη νομοθεσία, το Σύνταγμα και τη νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την ολοκλήρωση της θητείας των νομίμως ορισθέντων μελών της Επιτροπής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter