Καραχάλιος: Για ένα κοστούμι σταυρωτό και μια selfie ξεπουλά το εθνικό συμφέρον ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσο

Καραχάλιος: Για ένα κοστούμι σταυρωτό και μια selfie ξεπουλά το εθνικό συμφέρον ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσο

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικάνικο Κογκρέσο απασχόλησε έντονα τον κόσμο των social media. Ο πολιτικός Νίκος Καραχάλιος μέσω της πλατφόρμας του twitter έμεινε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού να τονίσει τα κοινά ταυτοτικά στοιχεία και την κοινή ιστορία ανάμεσα στον αμερικανικό και τον ελληνικό λαό.

Για τον ίδιο η συγκεκριμένη προσπάθεια του Μητσοτάκη ανταποκρίνεται περισσότερο σε προθέσεις εκπροσώπου της αμερικάνικης παρά της ελληνικής δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό ο Καραχάλιος τον χαρακτηρίζει «ανιστόρητο». «Το 1821 υπήρχε CNN; O Κολοκοτρώνης το πρωί με τον καφέ διάβαζε New York Timeς; Ο Καραϊσκάκης tweetare τα γαλλικά του;» αναρωτιέται ο Καραχάλιος.

Συγκεκριμένα αφού θέτει μια σειρά τόσο πραγματικών ερωτημάτων όσο και η μεθοδευμένη σύγκριση της ελληνικής επανάστασης με την αμερικάνικη κλείνει το tweet του λέγοντας: «Αναρωτιέμαι πως προκύπτει ότι “οι Αγωνιστές του 21 ήθελαν να μιμηθούν τους Αμερικάνους”; Τόσο ανιστόρητος? Για ένα κουστούμι σταυρωτό, για μια selfie?».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter