Καρδίτσα: Κυκλοφόρησε έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό αν και μπορεί να είναι… θανατηφόρος

Καρδίτσα: Κυκλοφόρησε έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό αν και μπορεί να είναι… θανατηφόρος

Τα ευτράπελα με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών συνεχίζονται, αφού πέρα από τις καταγγελίες για καθυστερήσεις, μια νέα καταγγελία ήρθε στην επιφάνια, χαρακτηριστικό παράδειγμα στο αλαλούμ που επικρατεί.

 Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, έκπληκτοι έμειναν σήμερα όσοι πήγαν από το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστούν αφού τους μοιράστηκε μια δήλωση την οποία και καλούνταν να υπογράψουν, η οποία ανέφερε ότι συναινούν στον εμβολιασμό παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο – ακόμη και «θανατηφόρες».

Το έγγραφο ήταν τόσο προχειρογραμμένο που υπήρχε ακόμα και ορθογραφικό λάθος.

Στο ίδιο έντυπο έπρεπε να υπογράψουν κι όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά του Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει ότι: «Τρομοκρατούν τους συναδέλφους και το κόσμο με αποτέλεσμα να προβληματίζεται εάν θα πρέπει να συμμετάσχει στον εμβολιασμό».

Το έγγραφο

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter