Καρδίτσα: Πάνω από 100 υγειονομικοί υπέγραψαν το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού – «Δε γνώριζα» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Καρδίτσα: Πάνω από 100 υγειονομικοί υπέγραψαν το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού – «Δε γνώριζα» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Άγνωστο παραμένει ακόμα πώς ξεκίνησε η διανομή του εγγράφου συναίνεσης στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού το οποίο και οδήγησε στην παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου.

Το μπάχαλο με το έγγραφο συνεχίζεται χωρίς να γνωρίζει κανείς πώς το έγγραφο αυτό άρχισε να διανέμεται στους υγειονομικούς του νοσοκομείου. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος το πρωί στην «Ωρα Ελλάδος» του Open, 100 υγειονομικοί το υπέγραψαν κατά την πρώτη ημέρα και πριν γίνει αντιληπτή η ύπαρξή του από το συνδικάτο.

«Απορούμε πώς δεν αντέδρασε άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου, ακόμα κι αν δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε… λάδι τις εταιρείες και να ζητάμε από τους συναδέλφους να συναινέσουν. Πρέπει να επιστραφεί πίσω. Οι υπεύθυνοι του εμβολιασμού το συνέταξαν, αλλά η διοίκηση το γνώριζε και φέρει ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη και κεντρικά στο υπουργείο, γιατί αν δεν μπορείς να επιβάλλεις κοινή γραμμή στα 42 εμβολιαστικά κέντρα, πώς θα υπάρξει τάξη στα 1.000 και πλέον που θα ανοίξουν; Θα γράφει ο καθένας ό,τι θέλει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Κεχαγιάς επιμένει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του εν λόγου εγγράφου. Σε έγγραφη δήλωση που προχώρησε το βράδυ της Τρίτης αναφέρει σχετικά με το θέμα:

«Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ.

Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου.

Τους καλώ να ανακαλέσουν.

Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter