Καρδίτσα: Πολιτικό μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Καρδίτσα: Πολιτικό μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Πολιτικό μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη πραγματοποίησαν σήμερα οι Οργανώσεις Καρδίτσας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο μνήμα του στο Παλιοζωγλόπι, Καρδίτσας.

 Για ακόμα μια φορά στον ‘Αη Λια, στο “λημέρι της αιωνιότητας”, οι παρόντες υπογράμμισαν πως «η σπορά που έσπειραν οι ζευγάδες όχι μόνο μένει αλλά φουντώνει, μεγαλώνει, καρπίζει». Ο Χαρίλαος Φλωράκης στο Παλιοζωγλόπι του Ιτάμου (λίγο πιο πάνω από τη σημερινή Ραχούλα) στ’ Αγραφα είδε το πρώτο φως της μέρας στις 20 Ιούλη 1914. 

Ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Σε ηλικία 15 χρονών οργανώνεται στην ΟΚΝΕ και αποκτά την πρώτη του επαφή με το Μαρξισμό-Λενινισμό. Το 1932, τελειώνοντας το Γυμνάσιο, κατεβαίνει στην Αθήνα και εργάζεται ως τηλεγραφητής, όπου πρωτοστατεί στη συνδικαλιστική, ταξική πάλη. Το 1941 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Από τότε ως και την τελευταία στιγμή της ζωής του, ήταν στην πρώτη γραμμή σε κάθε λαϊκό αγώνα, σε κάθε μάχη που έδωσε το Κόμμα.

Η Χριστίνα Μπεκιάρη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων στην ομιλία της σημείωσε: «Πέρασαν 14 χρόνια χωρίς τη φυσική παρουσία του Χαρίλαου Φλωράκη, από τη μέρα που τον αποχαιρετήσαμε εδώ στον Αη Λια, στο λημέρι της αιωνιότητας, εδώ στα βουνά όπου η λαϊκή μνήμη κρατά ζωντανό το ντουφέκι της λαϊκής πάλης.

 Είμαστε πάλι εδώ σήμερα για να διαβεβαιώσουμε τον καπεταν Γιώτη αλλά και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του ΚΚΕ, τους αντάρτες τους ΕΛΑΣ, τους μαχητές του ΔΣΕ, τους χιλιάδες συντρόφους μας που με το κεφάλι ψηλά αντίκρισαν το εκτελεστικό απόσπασμα και τα ξερονήσια, ότι κρατάμε ψηλά το κόκκινο λάβαρο, ότι το κόμμα μας συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής, το κόμμα μας το ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολα του, τη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία του, το πρόγραμμα του και τις αρχές του, ότι η σπορά που άφησαν οι ζευγάδες είναι εδώ και φουντώνει και καρπίζει».

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, λέγοντας: «Μέσα σε έντονο κλίμα αντιπαράθεσης, πόλωσης, εκβιαστικών διλλημάτων και υποσχέσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την τοπική διοίκηση, το ΚΚΕ άντεξε και διατήρησε τις δυνάμεις του. Διαμορφώθηκε ένα τέτοιο κλίμα που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, του μικρότερου κακού. Δεν έχει ακόμα πιστέψει στη δύναμη του, με την ενεργή συμμετοχή του στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στην κοινωνική συμμαχία».

Επίσης, ο Θοδωρής Κωτσαντής Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, τόνισε: «Πριν 14 χρόνια το Κόμμα μας και χιλιάδες αγωνιστές αποχαιρετούσαν τον καπετάν Γιώτη με μια υπόσχεση: Να συνεχίσουμε, έχοντας πάντα στο νου μας την πεποίθησή του, ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.Τα περισσότερα σημερινά μέλη της ΚΝΕ, τότε δεν είχαμε ακόμα οργανωθεί, λόγω ηλικίας. Σήμερα βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο, πιστοί στην ίδια υπόσχεση. Να φανούμε αντάξιοι των αγωνιστικών παραδόσεων και των επαναστατικών επιδιώξεων του Κόμματός μας. Κρατάμε σαν κόρη οφθαλμού τα λόγια του προς τους νέους της ΚΝΕ στο 8ο Συνέδριο της».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter