Καρδίτσα: Συναγερμός για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά – Πόσοι έχουν ταυτοποιηθεί

Καρδίτσα: Συναγερμός για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά –  Πόσοι έχουν ταυτοποιηθεί

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τους «μαϊμού» εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας «Αλήθεια της Καρδίτσας κ. Αμβροσίου, που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN συνολικά στο νομό Καρδίτσας έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 40.000 έχουν στον Παλαμά, 45.000 στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές της Καρδίτσας. Από αυτούς οι εικονικοί εμβολιασμοί είναι 47.

Εξήγησε πως οι πολίτες προτιμούσαν το συγκεκριμένο κέντρο υγείας διότι χορηγούσε εμβόλια της Pfizer.

«Ο μισός νομός Καρδίτσας εμβολιάστηκε στον Παλαμά , γιατί το κέντρο Υγείας έκανε Pfizer, όπως και το νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ οι υπόλοιπες δομές έκαναν AstraZeneca», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ένα πρόσωπο εμπλέκεται 

Ο εκδότης της εφημερίδας σημείωσε ότι στην υπόθεση των πλαστών εμβολιασμών εμπλέκεται μόνο ένα πρόσωπο, δηλαδή η διοικητική υπάλληλος, η οποία δεν έχει συνεργό.

«Η κυρία αυτή, μόνη της, έχοντας πρόσβαση στο τάμπλετ τσέκαρε κάποιο όνομα και την επόμενη ημέρα έβαζε κρυφά μία δήλωση στον φάκελο, η οποία δεν είχε και την υπογραφή του γιατρού. Σε όλους τους υπόλοιπους εμβολιασμού τηρούνταν όλη η νόμιμη διαδικασία».

Όσον αφορά τον τρόπο που αποκαλύφθηκε η απάτη ο κ. Αμβροσίου είπε:  «Το περασμένο Σάββατο όταν έκλεισε το βράδυ η διαδικασία στο εμβολιαστικό κέντρο, ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου τσέκαρε τους εμβολιασμούς και συνειδητοποίησε ότι έχει δύο δηλώσεις λιγότερες από ότι εμβολιασμούς», σημείωσε ο δημοσιογράφος και εν συνεχεία τόνισε ότι βρήκε τα ονόματα και κατάλαβε ότι πρόκειται για άτομα που δεν ήταν από την Καρδίτσα.

Ψάχνοντας την υπόθεση οι υγειονομικοί συνειδητοποίησαν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ερχόταν ώρες εκτός της βάρδιας. Εν συνεχεία συνειδητοποίησαν ότι πολλοί από τους υγειονομικούς εμβολιασμούς είχαν γίνει σε άτομα από τον τόπο καταγωγής της συγκεκριμένης κυρίας, ενώ είχε «εμβολιάσει» και την αδερφή της.

Η διοικητική υπάλληλος έκανε τους εικονικούς εμβολιασμούς για έναν μήνα και όταν επέστρεψε από τις άδειές του το υπόλοιπο προσωπικό, σταμάτησαν και οι ψεύτικοι εμβολιασμοί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό και τόνισε ότι δεν « πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Αναφερόμενος στα tablet, μέσα από τα οποία η υπάλληλος φέρεται να προχωρούσε τη διαδικασία των πλαστών εμβολιασμών, σημείωσε ότι «δεν τα χρησιμοποιούν γιατροί».

Πλεύρης: Έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Απολύσεις και βαριά πρόστιμα σε περιπτώσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο του σκανδάλου με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα.

Σχετικά με την υπόθεση της Καρδίτσας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη των ατόμων που πήραν πλαστό πιστοποιητικό και σημείωσε ότι η ταυτοποίησή τους συνεχίζεται. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι έχουν ταυτοποιηθεί ήδη 44 περιπτώσεις.

Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης είπε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο.

Συνολικά καταγράφηκαν 5.500 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα κάτι που προβλέπεται για την διευκόλυνση των εμβολιασμών και σημείωσε ότι όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας, σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σημειώνοντας πως «όποιος προσπαθήσει είτε με πλαστό πιστοποιητικό είτε με πλαστή βεβαίωση νόσησης για να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό και ερευνώνται καταγγελίες. Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους. Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο», είπε χαρακτηριστικά.

H Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και η εισαγγελική έρευνα θα δείξει ποιος συμπλήρωσε τελικά αυτά τα έντυπα και αν η υπάλληλος είχε συνεργό. Μένει ακόμα να διερευνηθεί με ποιο τρόπο απέκτησε πρόσβαση η διοικητική υπάλληλος στους κωδικούς των τάμπλετ. Ποινική δίωξη είναι πιθανό να ασκηθεί και στα άτομα που έλαβαν τις ψεύτικες βεβαιώσεις.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter