«Καρέ» και αποθέωση για τον Ολυμπιακό (4-0)

«Καρέ» και αποθέωση για τον Ολυμπιακό (4-0)

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο β` ημίχρονο και πολύ καλός για την εποχή, νίκησε σχετικά εύκολα την τσεχική Βικτόρια Πλζεν με 4-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League, μέσα σε θερμό χειροκρότημα από το κοινό που γέμισε το γήπεδο Καραΐσκάκη. Το επόμενο εμπόδιο θα είναι η ισχυρή τουρκική Μπασακσεχίρ.

Η εύστοχη κεφαλιά του Γκιγιέρμε από κόρνερ του Βαλμπουενά στο 51ο λεπτό έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και άνοιξε το δρόμο του Ολυμπιακού, ο οποίος χρειάστηκε και λίγη τύχη στα δύο γκολ του Γκερέρο λίγο αργότερα για να τελειώσει τη δουλειά. Το τέταρτο δεν ήταν παρά κερασάκι στην τούρτα, όταν η πρόκριση είχε κριθεί.

Η άμυνα που κράτησε τους Τσέχους στο μηδέν σε 180 λεπτά δράσης ήταν το κλειδί της ελληνικής πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ικανότητα του Ολυμπιακού να αξιοποιεί τις στημένες φάσεις και ειδικά τα κόρνερ απλοποίησε τα πράγματα στο κυνήγι του γκολ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά στο κρίσιμο παιχνίδι, πίεσε ασφυκτικά τους Τσέχους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η υπεροχή του εξασθένησε μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Γκιγιέρμε στο ξεκίνημα.

Ο Μασούρας νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Χρούσκα στο 44`και στο 50`, στη φάση από την οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε το κόρνερ που οδήγησε στο γκολ του Γκιγιέρμε.

Το 2-0 που έδωσε στον Ολυμπιακό μαξιλάρι και έδιωξε το άγχος του ήρθε σε μία αντεπίθεση στο 69`, με προσωπική ενέργεια και πλασέ του Γκερέρο στην κλειστή γωνία του Τσέχου γκολκίπερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (73`) ο Ολυμπιακός έγραψε το 3-0, με τυχερή καραμπόλα μετά από κόρνερ. Άρχικά θεωρήθηκε σκόρερ ο Γκερέρο, αλλά μετά από μελέτη της φάσης το γκολ πέρασε στην ιστορία ως αυτογκόλ του Τσέχου στόπερ Ρέζνικ, στο κορμί του οποίου χτύπησε η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Από κόρνερ σημειώθηκε και το τέταρτο γκολ, με δράστη αυτή τη φορά τον αμυντικό Σεμέντο στο 83`. Η Βικτόρια δεν δημιούργησε ούτε μία αξιόλογη φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η στατιστική των τελικών προσπαθειών για γκολ, 24 έναντι 2, λέει όλη την αλήθεια για το ματς.

«Τα κλειδιά της νίκης ήταν το πολύ δυνατό ξεκίνημα και η βοήθεια των φιλάθλων μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο Πέδρο Μάρτινς. «Η απόδοση μας ήταν πάρα πολύ καλή απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, σε αγώνα με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Δείξαμε περισσότερο εξυπνάδα παρά ποιότητα. Ήταν μια σημαντική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε τους Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ποντένσε (85` Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά (65` Καμαρά), Γκερέρο (79` Ελ Αραμπί).

Ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη στην Τουρκία και ο επαναληπτικός στις 13 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη. Τις ίδιες ημέρες θα αναμετρηθούν και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ. Οι νικητές θα προκριθούν στα πλέι-οφ, τα οποία είναι το τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους του Champions League. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter