Καρέ – καρέ η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος για την ευλογιά των πιθήκων από την Κεφαλονιά στην Αθήνα

Καρέ – καρέ η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος για την ευλογιά των πιθήκων από την Κεφαλονιά στην Αθήνα

Η ιστοσελίδα kefaloniapress.gr αποτύπωσε καρέ – καρέ την επιχείρηση που στήθηκε χθες τα μεσάνυχτα για τη μεταφορά ζευγαριού Βρετανών τουριστών που διαγνώστηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Το αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού ασθενή που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξιδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζούσε στο Λονδίνο. Από εκεί ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Να σημειώσουμε ότι η φίλη του είναι ασυμπτωματική, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

Το ζευγάρι διακομίστηκε τελικά στο Αττικό Νοσοκομείο και αναμένεται να τους αναλάβει το επιτελείο του καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα.

Πηγή: kefaloniapress.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter