Καρεμπέ, Καμπιάσο, Εσιέν στο τραπέζι της UEFA

Καρεμπέ, Καμπιάσο, Εσιέν στο τραπέζι της UEFA

Μερικοί από τους πιο διάσημους πρώην πoδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και ο πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων», Εστεμπάν Καμπιάσο, αλλά και ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Εσιέν, συγκεντρώθηκαν στην έδρα της UEFA στη Νιόν για να συζητήσουν διάφορα σημαντικά θέματα γύρω από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στο στρογγυλό τραπέζι της UEFA την Δευτέρα, συμμετείχαν επίσης, Μαλουντά, Τσέλια Σάσιτς, Καρβάλιο, ΜακΜάναμαν, Λουίς Γκαρσία, Ντούκεκ και η Λάουρα Τζορτζ, για μία συζήτηση προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι που θα βοηθήσουν την UEFA να βελτιώσει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς.

Η συνάντηση, υπό την προεδρία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA Τζότρζιο Μαρκέτι και του ποδοσφαιρικού σύμβουλου της UEFA, Λουίς Φίγκο και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το VAR και το ημερολόγιο των αγώνων.

Η Τσέλια Σάσιτς, η οποία έχει κερδίσει δύο φορές το EURO UEFA γυναικών με τη Γερμανία, πιστεύει ότι η συμβολή των πρώην επαγγελματιών είναι κρίσιμη:

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτές τις συζητήσεις. Ένας παίκτης ξέρει καλύτερα πώς αισθάνεται ένας παίκτης, έτσι αν θέλουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι, πρέπει να ακούσουμε τις ιδέες τους. Κάθε θέμα ήταν ενδιαφέρον και δεν είναι ποτέ άστρο ή μαύρο. Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις από διάφορους παίκτες, μερικές φορές με βάση τη χώρα από την οποία προέρχονταν ή από τη χώρα στην οποία έπαιξαν».

Ο Μαρκέτι περιέγραψε τη συνάντηση ως «ζωτικής σημασίας» και τόνισε πως πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για την ανάπτυξη του προγράμματος, προσθέτοντας: «Αρχίσαμε να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τους παίκτες πριν από ένα χρόνο και νομίζω ότι πρέπει να γίνει πιο τακτικά ώστε να έχουμε συνεχείς ανταλλαγές. Η συζήτηση ήταν πολύ ζωντανή και συμμετείχαν όλοι, με ενδιαφέρουσες απόψεις που εκφράστηκαν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter