«Καρφί» Κακλαμάνη σε Πιερρακάκη για το σκάνδαλο των πλαστών εμβολιαστικών πιστοποιητικών

«Καρφί» Κακλαμάνη σε Πιερρακάκη για το σκάνδαλο των πλαστών εμβολιαστικών πιστοποιητικών

Φαρμάκι… κουταλιού κέρασε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Νικήτας Κακλαμάνης από την προεδρική έδρα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το σκάνδαλο των πλαστών εμβολιαστικών πιστοποιητικών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Αμέσως μετά την παρουσίαση από τον Θ. Πλεύρη της τροπολογίας που -μεταξύ άλλων- αυστηροποιεί τις κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, ο προεδρεύων άδραξε την ευκαιρία για να «σεντράρει» τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προέρχεται από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτελεί την πολιτική αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επειδή αποδείχτηκε από την έρευνα -που ορθώς ολοκληρώσατε γρήγορα- ότι υπήρχε ¨τρύπα¨ στο σύστημα για την οποία δεν ευθύνεται το υπουργείο Υγείας, καλό είναι το υπουργείο Υγείας να συνεννοηθεί με το αρμόδιο υπουργείο και να κλειστεί η ¨τρύπᨻ, ήταν το επικριτικό σχόλιο του Ν. Κακλαμάνη με το οποίο «φωτογράφιζε» το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα, ο προεδρεύων το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας τα εξής: «Όταν μία υπάλληλος μπορεί και μπαίνει μέσα (στο σύστημα) μόνη της, υπάρχει θέμα. Δεν φταίει το υπουργείο σας, πρέπει να φτιαχτεί».

Να σημειωθεί ότι κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Υγείας δεν έδωσε κάποια απάντηση στον κ. Κακλαμάνη, γεγονός που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως υιοθέτηση της κριτικής κατά του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter