Καρφί Κατρούγκαλου στον Άδωνη: Πώς ξέρετε ότι φταίει ο πρέσβης;

Καρφί Κατρούγκαλου στον Άδωνη: Πώς ξέρετε ότι φταίει ο πρέσβης;

Απάντηση στο νέο σόου του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και στις αναφορές του Άδωνη Γεωργιάδη για τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για το ρόλο της Ελλάδας στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

«Εξακολουθώ να υπερτονίζω ότι πέραν του άτοπου της εισαγωγής σε μια άσχετη κοινοβουλευτική διαδικασία πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατηθεί στον αφρό ένα μη θέμα. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι μόνο δύο κόμματα συνεχίζουν το υποτιθέμενο αυτό σκάνδαλο να θελήσουν να το κρατήσουν στην επιφάνεια. Για να είμαι ακριβέστερος θα έλεγα ορισμένοι βουλευτές από τα δυο αυτά κόμματα» είπε, φωτογραφίζοντας τους κ.κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη. Κατά τον κ. Κατρούγκαλο, όλα όσα ακούστηκαν για την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία αναιρούνται από μία παράμετρο: αν υπήρχε πληρεξουσιότητα κι αν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος ο φερόμενος μεσάζοντας.

«Αν αυτό συμβαίνει, τότε δεν μπορεί η κυβέρνηση να κατηγορείται» συμπέρανε και αναφέρθηκε στα στοιχεία που παρέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός στην σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια. Αποκάλεσε δε «φαιδρά αντεπιχειρήματα» όσα ακούστηκαν από μερίδα της αντιπολίτευσης για τα έγγραφα που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς χαρακτηρίστηκαν ανορθόγραφα και μη επαρκώς μεταφρασμένα.

«Δεν υπάρχουν διαδικασίες εναντίον προσώπων» είπε αρχικά για τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ και πρόσθεσε πως πράγματι η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα. «Για το λόγο αυτό από το Σεπτέμβριο έχει διαταχθεί από τον υπουργό Εξωτερικών προανάκριση και ΕΔΕ» εξήγησε.

«Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι φταίει ο πρέσβης;» ρώτησε ο κ. Κατρούγκαλος, με το ερώτημα να έχει ως αποδέκτη τον Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ συμπλήρωσε πως είναι αντιφατικό να λέγονται τέτοια πράγματα, την στιγμή που «κάποιοι άλλοι λένε μην τον αγγίζετε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter