Καρφί Κύρτσου στην κυβέρνηση για Novartis – «Να ζητήσουν αποζημίωση εκατ. ευρώ, η κάθαρση γίνεται μόνο στην πράξη!»

Καρφί Κύρτσου στην κυβέρνηση για Novartis – «Να ζητήσουν αποζημίωση εκατ. ευρώ, η κάθαρση γίνεται μόνο στην πράξη!»

Με τρία διαδοχικά tweet του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος ασκεί για άλλη μια φορά σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρεμβαίνοντας σε τρία μέτωπα: στην πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς, στο μέτωπο της Novartis και στην άνοδο των ενεργειακών τιμών.

Αναφερόμενος στην πανδημία γράφει:

«Με το ρυθμό που πηγαίνουμε είναι σαν να χάνουμε ένα χωριό ή μια μικρή κωμόπολη κάθε μήνα από COVID-19. Mε τη μείωση του πληθυσμού να ξεπερνάει τις 50.000 το χρόνο και τον αριθμό των θανάτων να είναι το 2021 15% πάνω από τον μέσο όρο προηγούμενης πενταετίας, κάτι πρέπει να κάνουμε.»

Για το σκάνδαλο της Novartis, σημειώνει ότι πρέπει να καλυφθεί το μεγάλο κενό στην υπόθεση Novartis και η κυβέρνηση να ζητήσει αποζημίωση εκατ. εκατομμυρίων ευρώ.

«Πέρα από τη διαμάχη για σκάνδαλο, σκευωρία ή δίωξη του Τύπου, πρέπει κάποτε να καλυφθεί το μεγάλο κενό στην υπόθεση Novartis. Κυβέρνηση, Δημόσιο πρέπει να στραφούν δικαστικώς κατά της Novartis και να ζητήσουν αποζημίωση εκατοντάδων εκατ. Η κάθαρση γίνεται μόνο στην πράξη!»

Όσο για την ενεργειακή κρίση ασκεί κριτική για λάθος εκτίμηση όσον αφορά την παροδικότητα του φαινομένου.;

«Το Μαξίμου ανησυχεί για την άνοδο των ενεργειακών τιμών»(Βήμα.) Μέχρι τώρα το Μαξίμου: Πίστευε στην απολιγνιτοποίηση εξπρές,το φυσικό αέριο. Θεωρούσε την ενεργειακή ακρίβεια παροδική. Νόμιζε ότι θα κάλυπτε τις αυξήσεις. Join the club όσων ανησυχούν. Υιοθετείστε και προτάσεις.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter