Καρφί Κύρτσου στην κυβέρνηση για Novartis – «Να ζητήσουν αποζημίωση εκατ. ευρώ, η κάθαρση γίνεται μόνο στην πράξη!»

Με τρία διαδοχικά tweet του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος ασκεί για άλλη μια φορά σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρεμβαίνοντας σε τρία μέτωπα: στην πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς, στο μέτωπο της Novartis και στην άνοδο των ενεργειακών τιμών.

Αναφερόμενος στην πανδημία γράφει:

«Με το ρυθμό που πηγαίνουμε είναι σαν να χάνουμε ένα χωριό ή μια μικρή κωμόπολη κάθε μήνα από COVID-19. Mε τη μείωση του πληθυσμού να ξεπερνάει τις 50.000 το χρόνο και τον αριθμό των θανάτων να είναι το 2021 15% πάνω από τον μέσο όρο προηγούμενης πενταετίας, κάτι πρέπει να κάνουμε.»

Για το σκάνδαλο της Novartis, σημειώνει ότι πρέπει να καλυφθεί το μεγάλο κενό στην υπόθεση Novartis και η κυβέρνηση να ζητήσει αποζημίωση εκατ. εκατομμυρίων ευρώ.

«Πέρα από τη διαμάχη για σκάνδαλο, σκευωρία ή δίωξη του Τύπου, πρέπει κάποτε να καλυφθεί το μεγάλο κενό στην υπόθεση Novartis. Κυβέρνηση, Δημόσιο πρέπει να στραφούν δικαστικώς κατά της Novartis και να ζητήσουν αποζημίωση εκατοντάδων εκατ. Η κάθαρση γίνεται μόνο στην πράξη!»

Όσο για την ενεργειακή κρίση ασκεί κριτική για λάθος εκτίμηση όσον αφορά την παροδικότητα του φαινομένου.;

«Το Μαξίμου ανησυχεί για την άνοδο των ενεργειακών τιμών»(Βήμα.) Μέχρι τώρα το Μαξίμου: Πίστευε στην απολιγνιτοποίηση εξπρές,το φυσικό αέριο. Θεωρούσε την ενεργειακή ακρίβεια παροδική. Νόμιζε ότι θα κάλυπτε τις αυξήσεις. Join the club όσων ανησυχούν. Υιοθετείστε και προτάσεις.»