«Καρφί» Snowden για «κακούς τύπους» αναπαράγοντας το δημοσίευμα των NYT για Predator και Μητσοτάκη

«Καρφί» Snowden για «κακούς τύπους» αναπαράγοντας το δημοσίευμα των NYT για Predator και Μητσοτάκη

Το αποκαλυπτικό άρθρο των New York Times που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Documento, αναδημοσίευσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο γνωστός πληροφοριοδότης της NSA, Edward Snowden, συνοδεύοντας την ανάρτηση με ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο με πολλαπλούς αποδέκτες.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη φράση που στο άρθρο αποδίδεται στον Ταλ Ντίλιαν, αναφέρει:

«Ένας διαβόητος έμπορος ψηφιακών όπλων απέρριψε την εμπλοκή του σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Συνεργαζόμαστε με τους καλούς τύπους” και συμπλήρωσε, “και κάποιες φορές οι καλοί τύποι δεν συμπεριφέρονται καλά”.

Ναι, ξέρεις πώς λέγονται οι καλοί τύποι που δεν συμπεριφέρονται καλα;

 

Στη συνέχεια αναδημοσιεύει το άρθρο-βόμβα των New York Times, που επιβεβαίωσε πλήρως την έρευνα του Documento, η οποία είχε αποκαλύψει ήδη από τις 20/11/2022 πως 8 ισραηλινοί πρώην πράκτορες είχαν βρεθεί στην Αθήνα και ενεπλάκησαν τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Οι New York Times στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με εμπιστευτικά εργοδοτικά στοιχεία που είδαν οι Times αλλά και από προφίλ στο LinkedIn, η εταιρεία προσέλαβε τουλάχιστον 8 Ισραηλινούς, αρκετούς από αυτούς είχαν υπόβαθρο στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας».

Τα συμπεράσματα που καταλήγουν οι NYT είναι πανομοιότυπα με αυτά του Documento, το οποίο στην έρευνα του σημείωνε ότι «Από τη µητρική εταιρεία της ελληνικής Intellexa το στήσιµο του δικτύου, που σύντοµα θα γίνει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο παρακολουθήσεων, αναλαµβάνουν η Εϊµαν Σεµάνα και ο Ισαάκ Ρούντι. Κάνουν τις συµφωνίες µε τους «ενδιαφερόµενους» Ελληνες και επιλέγουν το προσωπικό. Για την οργάνωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήµατος Predator φτάνουν στην Ελλάδα το 2020 ο Μπαρί Λαβί Γιάρντεν και τον Ιούλιο του 2021 ο Ερεζ Οφιρ. Ο δεύτερος δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε άγνωστο πρόσωπο. Είναι πρώην λοχαγός της UNIT 81, της µυστικής οµάδας ηλεκτρονικής κατασκοπείας».

Πηγή: Koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter