«Καρφιά» από την Τούνμπεργκ για τον Μπολσονάρου ελέω κορονοϊού

«Καρφιά» από την Τούνμπεργκ για τον Μπολσονάρου ελέω κορονοϊού

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέτυχε να διαχειρισθεί την κρίση του κορονοϊού, υποστήριξε σήμερα η έφηβη ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια ημέρα μετά το ρεκόρ που κατέγραψε στον αριθμό των θανάτων από την πανδημία στο νοτιοαμερικανικό κράτος.

«Η κυβέρνηση του Μπολσονάρου είναι βέβαιον πως έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως έχουν κάνει και πολλές άλλες κυβερνήσεις», δήλωσε η 17χρονη Σουηδή σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Η προεδρία της Βραζιλίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Μπολσονάρου έχει επικρίνει έντονα τα περιοριστικά μέτρα για τις μη ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις και την παραμονή κατοίκων στα σπίτια τους ώστε να αναχαιτισθεί η μετάδοση του νέου κορονοϊού, υποστηρίζοντας πως η οικονομική ζημιά που προκαλούν είναι χειρότερη από τον ίδιο τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο ιός για την υγεία.

Την Πέμπτη το βράδυ, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε 1.437 θανάτους από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των καταγεγραμμένων θανάτων σε περισσότερους από 34.000, ξεπερνώντας την Ιταλία στην τρίτη θέση των χωρών με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως.

Η Τούνμπεργκ μίλησε κατά την έναρξη μιας εκστρατείας συλλογής χρημάτων (crowdfunding) για την αγορά ιατρικών προμηθειών και την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής σε κατοίκους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπου η έλλειψη επαρκών υπηρεσιών υγείας έχει κάνει την εξάπλωση της ασθένειας καταστροφική. Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας “απέτυχαν να σώσουν ζωές και γι ‘αυτό έχουμε δει πολλούς θανάτους, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να προληφθούν”, δήλωσε η Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ είχε φιλονικήσει με τον Μπολσονάρο και στο παρελθόν, με τον πρόεδρο της Βραζιλίας να την αποκαλεί «pirralha», το οποίο θα μπορούσε να μεταφρασθεί ως “κακομαθημένο (παιδί)”. Η Τούνμπεργκ απάντησε αλλάζοντας ειρωνικά τα στοιχεία της στο Twitter σε «Pirralha»

(ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter