«Καρφιά» από τον Εξαδάκτυλο για την εξαίρεση των εκκλησιών: «Πρέπει να το ξαναδούμε»

«Καρφιά» από τον Εξαδάκτυλο για την εξαίρεση των εκκλησιών: «Πρέπει να το ξαναδούμε»

Δε φάνηκε να συμμερίζεται την απόφαση που πάρθηκε από την κυβέρνηση για τις εκκλησίες το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, πρέπει να το ξαναδούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος λίγες μόνο ώρες αφότου ανακοινώθηκε πως για τις εκκλησίες δεν απαιτείται rapid test για τους ανεμβολίαστους.

«Είναι άλλο τα λατρευτικά καθήκοντα, που δεν μπορεί να μου τα στερήσει κανείς, να μπω σε μία εκκλησία να ανάψω ένα κερί, άλλο είναι όμως η συμμετοχή σε μία μαζική λατρευτική διαδικασία», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «για τη συμμετοχή σε μαζικές λατρευτικές εκδηλώσεις, τις λειτουργίες και τα μυστήρια, χρειάζεται rapid test για τους ανεμβολίαστους».

Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, «τα όσα αποφασίζονται αναθεωρούνται ανάλογα με τις ανάγκες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. Χαρακτήρισε δευτερευούσης σημασίας τις τυχόν δυσκολίες που παρουσιαστούν στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας πως το κρίσιμο είναι να μην προκύψουν θέματα όπως π.χ. το να μην βρίσκει κρεβάτι κάποιος για εγχείριση καρδιάς, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε σχέση με στην τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών, προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία έναντι του ιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter