«Καρφιά» Δένδια κατά Σαμαρά για προσωπικές ατζέντες και πατριωτισμό (Video)

«Καρφιά» Δένδια κατά Σαμαρά για προσωπικές ατζέντες και πατριωτισμό (Video)

Συνεχίζεται η κόντρα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στο φόντο του 14ου συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος και της αρχηγικής εμφάνισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η οποία συνοδεύτηκε από σφοδρή κριτική για μία σειρά κομβικών κυβερνητικών θέσεων και αποφάσεων, από τα ενεργειακά και την επιδοματική πολιτική μέχρι τη σύγκληση και τον «κατευνασμό» έναντι της Τουρκίας και τη συνολική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Την Τρίτη, ήταν η σειρά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να αφήσει σαφείς αιχμές από το βήμα της Βουλήκατά του πρώην πρωθυπουργού, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στα όσα καταλόγισε προ ημερών ο Αντώνης Σαμαράς σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και ιδίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «αποθράσυνση» της Τουρκίας.

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε για τα περί πατριωτισμούγια να σχολιάσει με νόημα «γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει και κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Πώς όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες».

Διαβάστε επίσης: Κρεσέντο εθνικιστικού λόγου και μανιφέστο εσωκομματικής αντιπολίτευσης από τον Σαμαρά

«Πρέπει να δούμε πώς νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό όταν αναφέρεται σε αυτόν. Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Ιδίως από πολιτικούς του πατριωτισμού ως οπισθοδρομικό σύνδρομο εκχέει μία βαθύτατη ανασφάλεια. Θυμίζει το γνωστό πίσω στα κανόνια μας» συνέχισε ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε σε έναν πατριωτισμό που πηγάζει από αυτοπεποίθηση, βαθιά αίσθηση της ταυτότητάς μας. ένα πατριωτισμό ανοικτό, εγκάρδιο που εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Την ανάγκη να είναι ανοικτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών. Να έχει αίσθηση του ευρύτερου γεωπολιτικού της ρόλου».

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως στο περιθώριο της παρέμβασης Σαμαρά φιλοκυβερνητικά μέσα τα οποία μάλιστα διατηρούν καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου δεν δίστασαν να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση κατά μιας συγκεκριμένης μερίδας της γαλάζιας κομματικής βάσης την οποία και εκπροσωπεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στον Σαμαρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα: Παλαιοκομματικός ο λόγος και τα πολιτικά επιχειρήματά του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter