«Καρφιά» Ερντογάν κατά Μπάιντεν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

«Καρφιά» Ερντογάν κατά Μπάιντεν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Προειδοποιήσεις για καταστροφικό αντίκτυπο στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, έκανε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσινγκτον.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε ως «αβάσιμη» την κίνηση της Ουάσινγκτον, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν γιατί -κατά τον Τούρκο πρόεδρο- χρησιμοποίησε «άδικες, αβάσιμες και αντίθετες με την πραγματικότητα φράσεις».

«Αυτά τα ζητήματα τίθενται σε διαβούλευση και αποφασίζονται από τους ιστορικούς και όχι τους πολιτικούς», υπογράμμισε ο Ερντογάν, τονίζοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να κοιταχτούν στον καθρέφτη», καλώντας την Ουάσινγκτον να αποσύρει την ανακοίνωση αναγνώρισης που αποτελεί «λάθος βήμα».

Παράλληλα, ο Ερντογάν προσπάθησε να κάνει ένα διπλωματικό άνοιγμα προς τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι αναμένει «να ανοίξει μία νέα πόρτα» στις σχέσεις των δύο χωρών και να συζητηθούν όλες οι μεταξύ τους συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter