«Καρφιά» γαλάζιας υποψήφιας κατά Μητσοτάκη για τον ΕΦΚ: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα» (Video)

«Καρφιά» γαλάζιας υποψήφιας κατά Μητσοτάκη για τον ΕΦΚ: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα» (Video)

Ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα τάχθηκε για ακόμα μία φορά η Μαρία Ζάγκα, που πλέον είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται πως παλαιότερα είχε κάνει ανάλογες τοποθετήσεις ως πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής αλλά πλέον είναι και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στον νότιο Τομέα της Αθήνας. Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «επίσημο παρακράτος» ενώ όταν της επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει αναφορά για μείωση του ΕΦΚ στο πρόγραμμα της ΝΔ, σχολίασε: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη». Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει «ποιους καλύπτει και γιατί δεν μειώνει τους φόρους».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ μετά τα «βέλη» Ζάγκα: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης ποιους καλύπτει και γιατί δεν μειώνει τους φόρους

Το πρωί της Τετάρτης σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1, επέμεινε στη γνωστή θέση της ότι: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος. Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Δείτε επίσης: Ακρίβεια: «Δεν θα ξαναδούμε φτηνή βενζίνη 1,60-1,70 στην Ελλάδα», λέει η πρόεδρος των βενζινοπωλών (Video)

Όμως, με αφορμή ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πρόγραμμα της ΝΔ η κ. Ζάγκα, τόνισε ότι: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν το κατάλαβα αυτό που λέμε τώρα. Εγώ όταν μου κάνανε την πρόταση είπα ‘βεβαίως αλλά εγώ είμαι η Μαρία η Ζάγκα’. Θεωρείτε ότι είμαι από τους ανθρώπους τους πολιτικούς που έχουν το όραμα να βολευτούν στη Βουλή; Μακριά από εμένα. Έχω και τη δουλειά μου και την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα. Και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».

Δείτε το επίμαχο σημείο από το 2:00:

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης ποιους καλύπτει και γιατί δεν μειώνει τους φόρους

«Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του μετά την τοποθέτηση της προέδρου των βενζινοπωλών Αττικής, που πλέον είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1.

«Η κ. Μαρία Ζάγκα, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, εξαπέλυσε σήμερα κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για «επίσημο παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να την βγάλει από τα ψηφοδέλτια, αν δεν την πιστεύει», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και οφείλει να απαντήσει. Ποιο είναι το «παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από την πολιτική του, όπως καταγγέλλει η υποψήφιά του; Γιατί το ανέχεται επιμένοντας να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους;» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευτεί. Την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα μηδενιστεί σε βασικά είδη ανάγκης», προσθέτει.

«Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στο παρακράτος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για μείωση τιμών και ανάσα στην κοινωνία», καταλήγει.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter