«Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)

«Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

Έτσι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει τον πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Ζούλα, για πρόεδρο της ΕΡΤ

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση αποτελεί ούτε λίγο ούτε πολύ ένα «πραξικόπημα» στην ΕΡΤ καθώς αντί να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως ο νόμος ορίζει το Μαξίμου επέλεξε πρώτα να ανακοινώσει ποιοι είναι οι εκλεκτοί της για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΡΤ και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην πρόταση ενδιαφέροντος…

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)

Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter