Τραμπ κατά Νετανιάχου – «Ήταν απροετοίμαστος, υπέστη βαρύ πλήγμα»

Τραμπ κατά Νετανιάχου – «Ήταν απροετοίμαστος, υπέστη βαρύ πλήγμα»

Κριτική άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του -άλλοτε στενού συμμάχου του- ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο ανέφερε στο Fox News ότι ο Νετανιάχου «ήταν απροετοίμαστος» και ότι υπέστη «άσχημο πλήγμα» με αφορμή τα γεγονότα στη Γάζα.

Μάλιστα, ο Τραμπ δεν δίστασε να… προμοτάρει εκ νέου τον εαυτό του, συμπληρώνοντας ότι εάν ήταν στη θέση του Τζο Μπάιντεν, το Ισραήλ «δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι».

Τις δηλώσεις Τραμπ σχολίασε ο αντίπαλος του στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, Ρον Ντε Σάνκτις. «Είναι παράλογο πως οποιοσδήποτε», ακόμη περισσότερο κάποιος που έχει θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος, επιλέγει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «για να επιτεθεί στον φίλο μας και σύμμαχό μας, το Ισραήλ», σχολίασε ο κυβερνήτης της Φλόριντα στα social media.

Οι. Τραμπ και Νετανιάχου είχαν στενή σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώτου στον Λευκό Οίκο, όμως έκτοτε έχουν εμφανιστεί ρωγμές ανάμεσά τους. Τον 77χρονο μεγιστάνα είχε εξοργίσει το γεγονός πως ο Νετανιάχου ήταν από τους πρώτους ηγέτες που τηλεφώνησαν στον Τζο Μπάιντεν ώστε να τον συγχαρούν για την εκλογή του το 2021.

«Ήταν πολύ νωρίς. Νωρίτερα από τους περισσότερους. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε. Γαμ… τον», είχε δηλώσει ο Τραμπ σε συνέντευξή του στον ισραηλινό δημοσιογράφο Μπαράκ Ραβίντ, την οποία ο δημοσιογράφος είχε συμπεριλάβει στο βιβλίο του για τον Τραμπ.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter