«Καρφιά» Τσακαλώτου για το… πλεόνασμα Μητσοτάκη

«Καρφιά» Τσακαλώτου για το… πλεόνασμα Μητσοτάκη

Ευθείες βολές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόσχεση Μητσοτάκη πως «το οποίο επιπλέον θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων κατά κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum. 

«Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών», είπε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ισχυρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη πυροδότησαν την αντίδραση του τομεάρχη Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Από την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum καταλάβαμε τα εξής:

1. Ότι με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών.

2. Ότι παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια, κλπ) τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για την στήριξη των ασθενέστερων».

3. Ότι η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, γιατί μόνο όταν οι πολίτες αισθάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών τους μπορούμε να προσδοκούμε και σε αυξημένη φορολογική συμμόρφωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter