«Καρφιά» των ιδιοκτητών ταξί κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Μας οδηγείτε στην εξαθλίωση»

«Καρφιά» των ιδιοκτητών ταξί κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Μας οδηγείτε στην εξαθλίωση»

Φωνή αγωνίας- διαμαρτυρίας εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες ταξί και αγοραίων ανα την Ελλάδα, δια της ΠΟΕΙΤΑ (Πανελληνία Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων), στην κυβέρνηση καθώς ο χρόνος περνά και εύλογα αιτήματα τους, για μια σειρά μέτρων που επηρεάζουν δραματικά τη επιβίωση τους, δεν βρήκαν ανταπόκριση σε προηγούμενες εκκλήσεις.

Αυτή τη φορά η ΠΟΕΙΤΑ – περίπου 40 ημέρες μετά την προηγούμενη έκκληση να εισακουστούν τα αιτήματα της- με επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, Κυριακο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κεφαλογιάννη, Κικίλια, Χαρδαλιά και Γεωργιάδη, κάνει λόγο για κατάφωρες αδικίες στον κλάδο του ταξί, ανάμεσα σε αρκετούς, που πλήττονται από σειρά μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωναΐου στη χώρα.

Σημειώνουν ότι από την αρχή της πανδημίας έλαβαν μια- εφάπαξ- επιδότηση, την επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου έλαβαν μόλις τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες, ενώ εξακολουθεί να ισχύει ακόμη το- άδικο και παράλογο κατά τους ίδιους-μέτρο για έναν πελάτη ανα ταξί, εξαιτίας του οποίου υποχρεώνει μερίδα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο σπίτι- ζουν μαζί – να είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν διαφορετικά ταξί και όχι το ίδιο.

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «διανύουμε πλέον σχεδόν ένα χρόνο που το επάγγελμα μας τείνει να εξαθλιωθεί και οδηγείτε εσείς οι ίδιοι με μαθηματική ακρίβεια στην ανέχεια χιλιάδες οικογένειες που βιοπορίζονται αποκλειστικά από τις εισπράξεις των ΤΑΞΙ».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας είναι το ακόλουθο:

Κύριε Πρωθυπουργέ ,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί ,

Γνωρίζετε καλά, ότι σεβαστήκαμε στο ακέραιο τις εισηγήσεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Διανύουμε όμως πλέον σχεδόν ένα χρόνο που το επάγγελμα μας τείνει να εξαθλιωθεί και οδηγείτε εσείς οι ίδιοι με μαθηματική ακρίβεια στην ανέχεια χιλιάδες οικογένειες που βιοπορίζονται αποκλειστικά από τις εισπράξεις των ΤΑΞΙ.

Μετά λύπη μας διαπιστώνουμε από την Κυβέρνηση να διαπράττονται καθημερινά κατάφωρες αδικίες σε επαγγελματικού κλάδους, ένας από τους οποίους είναι αδιαμφισβήτητα και ο δικός μας.

Από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα λάβαμε, μόνο την επιδότηση των 800,00 Ευρώ, την επιστρεπτέα προκαταβολή την έλαβαν μόνο ελάχιστοι και συγκεκριμένα το 40% στις 35.000 χιλιάδες ,ιδιοκτήτες, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς ( ΚΤΕΛ, Τουριστικά Λεωφορεία, ΟΑΣΑ, Ακτοπλοϊκές Γραμμές και Αεροπορικές Εταιρείες), έλαβαν σημαντικότατες ενισχύσεις χιλιάδων Ευρώ.

Εμάς όχι μόνο δεν μας ενισχύσατε ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα περιορίσατε δραστικά και την επαγγελματική μας δραστηριότητα, σε σημείο εξαθλίωσης του κλάδου.

Σας ερωτούμε λοιπόν σε ποια εισήγηση στηριχτήκατε και επιβάλλετε την μεταφορά αποκλειστικά και μόνο ενός επιβάτη μέσα στο Ταξί και δεν επιτρέπετε καν την μεταφορά δυο επιβατών της ίδιας οικογένειας; Αποφασίζει η όχι η κυβέρνηση, είναι σε θέση η κυβέρνηση να κρίνει εάν υπάρχει αδικία ; Πού έγκειται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μεταξύ δυο μελών της ίδιας οικογένειας, όταν συμβιώνουν καθημερινά στην ίδια οικία; Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα δυο μέλη μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, να μισθώσουν δύο ταξί για την μεταφορά τους, με αποτέλεσμα, να μας αφαιρείτε πλήρως επιπλέον εργασία, από την ήδη ελαχιστοποιημένη δραστηριότητα μας.

Με βάση ποια αξιολογικά κριτήρια επιτρέπετε τη μεταφορά επιβατών με το 65% της πληρότητας των λεωφορείων και με το 100% της πληρότητας των αεροπλάνων, ανοίγετε τα εμπορικά καταστήματα και επιτρέπεται σε όλους να επισκεφτούν την αγορά ,και σύμφωνα με τα τετραγωνικά να βρίσκονται και μέσα στα καταστήματα, όταν στη μεταφορά τους με τα ΤΑΞΙ απαγορεύετε εσείς οι ίδιοι ακόμα και μεταξύ δυο επιβατών ακόμα και συγγενών; Απροκάλυπτα και αναιτιολόγητα οδηγείτε λοιπόν ένα κλάδο στην εξαθλίωση, αδιαφορώντας μάλιστα προκλητικά για τις κατάφωρες αδικίες που διαπράττετε .

Επειδή δεν θα ανεχτούμε πλέον καμία άλλη αδικία, σας ζητούμε άμεσα για τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής μας:

– την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης

– την ένταξη στον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, με υπολογισμό της μείωσης μόνο των εσόδων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

– την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, ώστε να επιτραπεί η μεταφορά δύο ατόμων και οικογενειών .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter