Καρκινοπαθής αναγκάστηκε να διακόψει τις χημειοθεραπείες γιατί αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης!

Καρκινοπαθής αναγκάστηκε να διακόψει τις χημειοθεραπείες γιατί αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης!

Καρκινοπαθής που κατοικεί σε χωριό του Έβρου αναγκάστηκε να διακόψει τις χημειοθεραπείες της γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις μετακινήσεις από το βόρειο τμήμα του νομού έως την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι της βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου γίνονται οι θεραπείες της. Ωστόσο, η κάκιστη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, της στερεί τη δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης για να κάνει χημειοθεραπείες, ενώ έχει ήδη χάσει δύο συνεδρίες, πολύτιμες για την υγεία της.

Το θέμα αναδεικνύει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή». Η Εύη Ορφανού με ανάρτησή της στο Facebook, καλεί σε βοήθεια, και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Μια δυσάρεστη είδηση έλαβε σήμερα ο Σύλλογος μας, Σύλλογος Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή”. Γυναίκα που πάσχει από Καρκίνο και κατοικεί στον Έβρο, αναγκάστηκε να διακόψει τις Χημειοθεραπείες της γιατί δεν είχε χρήματα να μετακινηθεί από το Βόρειο κομμάτι του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Η ίδια αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται στην Αλεξανδρούπολη και στο ΠΓΝΑ όπου κάνει χημειοθεραπείες».

Προσθέτει δε: «Η γυναίκα δεν έχει εισοδήματα συνεπώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην δοκιμασία αυτή, διότι ζει με 139 Ευρώ τον μήνα. Η ίδια έχει καταθέσει από Φεβρουάριο μήνα τα χαρτιά της, ώστε να πάρει κάποια σύνταξη αναπηρίας ή επίδομα. Δυστυχώς λόγου του κορωνοϊού υπήρξε σημαντική καθυστέρηση των επιτροπών ΚΕΠΑ και η αίτησή της θα ελεγχθεί τον μήνα Αύγουστο .

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις τρέχουν – οι ανάγκες για τη χημειοθεραπεία είναι αμείλικτες. Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για τη Ζωή» και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα. Πλέον, η καρκινοπαθής συμπολίτης μας θα μπορεί να μεταβεί στην Αλεξ/πολη, ώστε να συνεχίσει τις απαραίτητες ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ θεραπείες!

Σήμερα είναι η κυρία αυτή, αύριο μπορεί να είναι ένας από εμάς. Η Πολιτεία, αν και διαθέτει κάποιους μηχανισμούς στήριξης, δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει την όποια ανάγκη προκύπτει σε προσωπικό επίπεδο.

Δυστυχώς τα περιστατικά αυτά πλέον όλο και πληθαίνουν. Για αυτό και είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ζητάμε και πάλι βοήθεια από τον απλό κόσμο, γνωρίζοντας την ευαισθησία του. Τις δύσκολες ώρες που περνάμε πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ως Σύλλογος, παρακαλούμε λοιπόν θερμά όλους όσους διαβάζουν την ανάρτηση αυτή, να βοηθήσετε ο καθένας με ό,τι μπορεί στον λογαριασμό του Συλλόγου μας, για να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, με τη σειρά μας.

Μπορείτε να συνεισφέρετε για το σκοπό μας στον κάτωθι λογαριασμό:

ONOMA ΔIKAIOYXOY: ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ MAZI ΓIA ZΩH

IBAN: GR03 0171 1850 0061 8514 5124 001

BIC: PIRBGRAA

Τράπεζα Πειραιώς

Ευχαριστούμε όλους σας για την κατανόηση και την υποστήριξη!

To

Δ.Σ.»

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1191224641235596&set=gm.2393594270938453

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter