Καρλ Λάγκερφελντ: Θα δώσει «ευλογία» η Chanel σε μια αντισυμβατική βιογραφία του;

Καρλ Λάγκερφελντ: Θα δώσει «ευλογία» η Chanel σε μια αντισυμβατική βιογραφία του;

Ένα νέο βιβλίο που γράφτηκε από τον Ουίλιαμ Μίντλετον – ο οποίος συναντήθηκε με τον αείμνηστο σχεδιαστή το 1995 και έγραψε πολλά άρθρα για αυτόν – θα διερευνά πώς ο Γερμανός μόδιστρος έγινε σύμβολο πολιτισμού πολύ οικείο όνομα.

Η επίδειξη μόδας της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 του οίκου Chanel σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, ενός από τους κορυφαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς στυλ της βιομηχανίας.

«Δεν νομίζω ότι η ιστορία του Καρλ είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι» δήλωσε ο Μίντλετον, ο οποίος υπέβαλε πρόταση για τη «μη συμβατική βιογραφία» λίγο μετά τον θάνατο του Λάγκερφελντ, στις 19 Φεβρουαρίου και υπέγραψε συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins στις 7 Μαρτίου.

«Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία του παρελθόντος του. Αλλά είναι πραγματικά αυτό, στο οποίο μετέτρεψε ο ίδιος τον εαυτό τόσο συναρπαστικό. Δεν ήθελα να κάνω μια κανονική βιογραφία» είπε στο WWD.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα λογοτεχνικά έργα για τον Λάγκερφελντ και τον οίκο Chanel, στον οποίο κατείχε τη θέση διευθυντή δημιουργικού για 34 χρόνια, το βιβλίο 250-300 σελίδων του Μίντλετον θα επικεντρωθεί στις «πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής του … στους ανθρώπους γύρω του και την ισχυρή σύνδεσή του με τη δημοφιλή κουλτούρα» ανέφερε ο συγγραφέας.

«Δεν υπήρχε κανένας που να είχε τόσο μεγάλους δεσμούς με ό,τι συνέβαινε στην τέχνη, στον κινηματογράφο, στην αρχιτεκτονική και με τόσο πολλά στοιχεία πολιτισμού και νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να έρθει αυτό στην επιφάνεια» είπε.

Το βιβλίο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2021, ανεξάρτητα από το αν θα λάβει τις ευλογίες του οίκου Chanel, καθώς ο Μίντλετον αισθάνεται ότι γνωρίζει αρκετά από τη δική του σχέση με τον σχεδιαστή. «Του είπα όταν πέρασα λίγο χρόνο μαζί του, ότι είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον του οποίου η δημόσια εικόνα είναι τόσο αυστηρή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο θερμός» υπενθύμισε ο συγγραφέας. «Είπε: Καλύτερα από το αντίθετο, έτσι;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter