Κάρλος Ζέκα: Δίχως αύριο το παιχνίδι με το Κόσοβο

Κάρλος Ζέκα: Δίχως αύριο το παιχνίδι με το Κόσοβο

Hκατρακύλα της εθνικής ομάδας δεν έχει σταματημό την τελευταία επταετία και ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ από το καλοκαίρι του 2019 δουλεύει το πρότζεκτ «Κατάρ 2022» ευελπιστώντας να αλλάξει τα δεδομένα.

Η «γαλανόλευκη» μπήκε με το δεξί στην προκριματική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου αποσπώντας ισοπαλία από την Ισπανία, ωστόσο τα χαμόγελα στη Γρανάδα δεν είχαν συνέχεια. Η εθνική πέταξε δύο βαθμούς στην Τούμπα στο παιχνίδι με τη Γεωργία και οι διεθνείς θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο στο σημερινό εκτός έδρας ματς με το Κόσοβο και την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ με τη Σουηδία.

«Και τα δύο ματς που ακολουθούν είναι δύσκολα. Δεν υπάρχουν πλέον εύκολοι αντίπαλοι σε προκριματικές φάσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στις υποχρεώσεις μας όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζουμε. Θέλουμε έξι βαθμούς από τα δύο παιχνίδια, γιατί στόχος μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ» δηλώνει στο Documento o Κάρλος Ζέκα, ο οποίος θα κάνει το ταμείο των προκριματικών τον Νοέμβριο, όταν ολοκληρωθούν οι επίσημοι αγώνες: «Το κίνητρο είναι μεγάλο και όσο έχουμε ελπίδες να πάμε στο Κατάρ θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Είναι εφικτή η δεύτερη θέση στον όμιλο μετά την γκέλα με τη Γεωργία;

Να τονίσω πως η Γεωργία και στα παιχνίδια με την Ισπανία και τη Σουηδία είχε πολύ καλή παρουσία και ήταν ανταγωνιστική, αλλά δεν πήρε ούτε έναν βαθμό. Εμείς θα επιδιώξουμε να καλύψουμε τους βαθμούς που χάσαμε στον μεταξύ μας αγώνα και θα δούμε στο τέλος της διαδρομής τι πετύχαμε.

Θεωρείς κλειδί το ματς με τη Σουηδία για τη συνέχεια της προκριματικής φάσης;

Αυτή είναι ερώτηση-παγίδα. Στην εξίσωση για μας μπαίνει το ματς που προηγείται χρονικά. Για μένα και τα δύο παιχνίδια είναι κλειδί για τη συνέχεια των προκριματικών. Αν δεν κερδίσουμε όμως το Κόσοβο, θα μείνουμε κι άλλο πίσω στη διεκδίκηση του στόχου μας. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε από τώρα για το παιχνίδι με τη Σουηδία. Με το Κόσοβο ο αγώνας είναι δίχως αύριο. Στο μυαλό μας είναι ξεκάθαρο ότι οφείλουμε να τα δώσουμε όλα για να επιστρέψουμε νικητές και μετά έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τους Σουηδούς που πάντα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

Υπάρχουν άγχος και πίεση για το ματς με το Κόσοβο;

Μπορεί να μη φαίνεται αλλά πάντα υπάρχει άγχος για έναν ποδοσφαιριστή όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο. Προσωπικά βλέπω όλα τα παιχνίδια με το ίδιο μάτι κι αυτό θεωρώ ότι ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Δεν ξεχωρίζουμε τους αντιπάλους μας. Με την Ισπανία ίσως οι περισσότεροι φίλαθλοι να θεωρούσαν ότι ήμασταν χαμένοι από χέρι, αλλά τα καταφέραμε. Αποδείξαμε ότι αξίζαμε να… πάρουμε κάτι καλύτερο από μια ήττα για την οποία ουδείς θα μας καταλόγιζε κάτι. Τελικά αποσπάσαμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Με τη Γεωργία δεν πήραμε αυτό που στοχεύαμε, όμως ο δρόμος προς το Κατάρ είναι ακόμη ανοιχτός.

Η εθνική έχει επτά χρόνια να φτάσει σε μια μεγάλη διάκριση. Ηρθε η ώρα να επιστρέψει στις επιτυχίες;

Ο προπονητής μας ξέρει τι χρειάζεται η εθνική μας για να προχωρήσει κι εμείς, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, δηλαδή σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα παιδιά έχουμε αυτό τον μεγάλο στόχο στο μυαλό μας και συνεχίζουμε ενωμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι πρόβλημα ότι οι διεθνείς που αγωνίζονται στην Ελλάδα δεν έχουν αρκετά επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους;

Θα ήταν καλύτερο να είχαν παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε την κατάσταση. Με ή χωρίς παιχνίδια στα πόδια μας, ο στόχος δεν αλλάζει και είναι η νίκη στα παιχνίδια με το Κόσοβο και τη Σουηδία. Πρέπει να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική εικόνα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πριν από τους αγώνες ούτε πρέπει να στεκόμαστε σε απουσίες (σ.σ.: ο Ζέκα είναι τιμωρημένος για το ματς με το Κόσοβο). Η ουσία είναι ότι η εθνική πρέπει να νικήσει, ανεξάρτητα από το ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν.

Περίμενες ότι ο δρόμος προς το Κατάρ θα είναι… ανηφορικός;

Ξέραμε από την αρχή ότι η αποστολή μας δεν θα ήταν εύκολη. Εμείς όμως θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: θέλουμε να οδηγήσουμε την εθνική μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο έτσι θα κάνουμε περήφανους και χαρούμενους τους Ελληνες φιλάθλους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter