Κάρμεν Μιράντα: Το σημερινό doodle από την google!

Κάρμεν Μιράντα: Το σημερινό doodle από την google!

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στην 108η επέτειο από τη γέννηση της διάσημης Βραζιλιάνας περφόρμερ και χορεύτριας Κάρμεν Μιράντα (Carmen Miranda).

Η Κάρμεν Μιράντα πέθανε νωρίς, από καρδιά, στα 46 της χρόνια -στις 5 Αυγούστου του 1955- στο Μπέβερλι Χιλς με επίσημη αιτία θανάτου η καρδιακή ανακοπή.  Έμεινε στην ιστορία από τα βραζιλιάνικα τραγούδια της όπως Tico tico και Mama yo quiero, τα εξωτικά, πολύχρωμα φορέματα και, τα ιδιαίτερα καπέλα της στολισμένα με ψεύτικα φρούτα.

Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα, πορτογαλικής καταγωγής, τραγουδίστρια και χορεύτρια της σάμπας και ηθοποιός, υπήρξε η πρώτη νοτιοαμερικάνα, που άφησε το αποτύπωμά της στο «Κινέζικο Θέατρο» του Χόλιγουντ (1941) και απέκτησε το δικό της αστέρι στο περίφημο «Πεζοδρόμιο της Δόξας» στο Χόλιγουντ (1960).

Η Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα ντα Κούνια, όπως ήταν το πλήρες όνομά της γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1909 στο χωριό Βάρζεα ντα Οβέλια ε Αλιβιάντα της Βόρειας Πορτογαλίας. Σε ηλικία 10 μηνών μετανάστευσε με την οικογένειά της στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου ο πατέρας της άνοιξε κουρείο.

Ασχολήθηκε από μικρή με το τραγούδι και τον χορό. Στα τέλη της δεκαετίας του είκοσι ήταν ήδη μια φτασμένη τραγουδίστρια με δίσκους στο ενεργητικό της και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικά σόου.

Το 1939, ο αμερικανός θεατρικός ιμπρεσάριος Λι Σούμπερτ διέκρινε το ταλέντο της και την προσκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κάρμεν άρπαξε την ευκαιρία και τον ίδιο χρόνο έπαιξε στo μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «The Streets of Paris».

Ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, την είχε προσκαλέσει στον Λευκό Οίκο, για να τραγουδήσει.

Το 1947, παντρεύτηκε ένα πλούσιο Τεξανό, τον Ντέιβιντ Σεμπάστιαν (1907-1990), αλλά τον επόμενο χρόνο απέβαλε τον καρπό του γάμου τους, κατά την διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης. Ο γάμος τους κλονίσθηκε, ο σύζυγός της ζήτησε διαζύγιο, αλλά το ζευγάρι επανασυνδέθηκε το 1950.

Μάλιστα, και παρά το ότι δεν υπάρχει επίσημη αναφορά, η γυναίκα, που φιγουράρει στις ετικέτες γνωστής μάρκας που εμπορεύεται μπανάνες, παραπέμπει στην Μιράντα.

Το 1940, η Κάρμεν Μιράντα ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της Αμερικής και η πιο ακριβοπληρωμένη περφόρμερ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter