Καρντόσο: «Δεν υπάρχουν κλίκες στην ΑΕΚ» – Η Τράμπζονσπορ ανακοίνωσε τον Στάριτζ!

Καρντόσο: «Δεν υπάρχουν κλίκες στην ΑΕΚ» – Η Τράμπζονσπορ ανακοίνωσε τον Στάριτζ!

«Μετά το τελευταίο παιχνίδι ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Υπήρχαν πολλές υποθέσεις και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για όλους. Ίσως όσα είπα μετά το ματς να μην έγιναν απόλυτα κατανοητά και καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι ακριβώς ήθελα να πω.

Και είναι ένα μήνυμα που επεκτείνεται στα δύο ευρωπαϊκά ματς μέχρι και το τέλος της σεζόν» δήλωσε ο Μιγκέλ Καρντόσο στη σημερινή (21/8) συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ με τον Τράμπζονσπορ (22/8, 21:00, Novasports 1HD) και συμπλήρωσε:

«Αν θυμάστε, όταν ήρθα στην ομάδα και παρουσιάστηκα, είπα ότι είμαι περήφανος που ήρθα σε έναν σύλλογο με ταυτότητα και αξίες, κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Έχουμε ένα ενδιαφέρον γκρουπ παικτών, αλλά όχι τους καλύτερους στον κόσμο. Μετά το παιχνίδι όταν μίλησε για το πνεύμα και το να είμαστε δυνατοί, έχει να κάνει με όλα αυτά. Πρέπει να έχουμε ένα γκρουπ που μπορεί να αναπτυχθεί, ώστε να είμαστε δυνατοί σαν ομάδα. Είμαι σίγουρος πως η σεζόν θα είναι δύσκολη, ήδη είναι δύσκολη και μόνο ένα πολύ δυνατό γκρουπ θα παλέψει για τους στόχους που έχουν τεθεί. Αυτό δεν είναι κριτική για τα αποδυτήρια, απλώς μια δήλωση. Είναι λογικό μετά από δύο μήνες δουλειάς, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, οι παίκτες ακόμη να γνωρίζονται μεταξύ τους. Όταν είπα ότι πρέπει να έχουμε ένα δυνατό γκρουπ, εννοούσα πως πρέπει να έχουμε αυτές τις αξίες και μέσα στο γήπεδο. Είναι εύκολο για μένα να σας το πω τώρα, γιατί είναι εδώ ο Μπάρκας και αυτό το μήνυμα το περνάω κάθε μέρα στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια. Σε αυτά τα αποδυτήρια δεν βλέπω αν είναι Έλληνες, Σέρβοι, Πορτογάλοι ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Βλέπω την απόδοσή τους, τη διάθεσή τους, την προσπάθειά τους και πάντα στην ομάδα μας θα υπάρχει αξιολόγηση απόδοσης και στρατηγική. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο με μικρά πράγματα, κοιτάμε αυτά που ελέγχουμε και αυτό γίνεται μόνο μέσω της δουλειάς. Κι αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα», τόνισε στην μακροσκελή αρχική του θέση ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για την κριτική που δέχτηκε για την αντικατάσταση του Λιβάγια είπε: «Όταν προετοιμάζω ένα παιχνίδι δεν μιλάω για το προηγούμενο συνήθως, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο με την Κραϊόβα είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς. Ένα δοκάρι και μια φάση με τον Ολιβέιρα που δεν έκανε πάσα για να έχουμε σίγουρο γκολ, ώστε να έχουμε ένα 3-0 στο ημίχρονο. Θα πρέπει να σκεφτούμε την αρχική ενδεκάδα, αποφασίσαμε να βάλουμε τον Νέναντ για να του δώσουμε χρόνο συμμετοχές, καθώς έχουμε να δώσουμε πολλά ματς σε λίγες μέρες και θα τους χρειαστούμε όλους. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε κι άλλες αλλαγές στο μέλλον. Γνωρίζαμε πως ο Νέναντ έπρεπε να γίνει αλλαγές. Ήθελα να κάνω το ίδιο για την επίθεση με τον Ολιβέιρα και σκεπτόμενος ότι τώρα αρχίζει μαζί μας θα ήταν καλό να πάρει χρόνο για να έρθει σε καλύτερη κατάσταση. Πίσω του είχαμε τρεις παίκτες και γι’ αυτές τις θέσεις είχαμε διάφορες επιλογές, αλλά μιλάμε βασικά για τέσσερις παίκτες: Μάνταλο, Λιβάγια, Βέρντε και Ζεράλδες. Από αυτούς τους τέσσερις, για δύο ήμουν σίγουρος πως θα τελειώσουν το ματς. Ο Μάνταλος και ο Ζεράλδες, γιατί είχαν δουλέψει περισσότερο μαζί μας. Οπότε ήταν ξεκάθαρο ότι κάποιος από τους άλλους δύο έπρεπε να βγει. Σκεπτόμενος ότι στην Κραϊόβα ο Λιβάγια ήρθε από τον πάγκο και βοήθησε πολύ την ομάδα, αποφάσισα για τον Μάρκο. Στη διάρκεια ήταν σαφές πως έπρεπε να αλλάξουμε τον Νέναντ και έπρεπε να αλλάξω τον Μάρκο ή τον Νέλσον. Σε εκείνη τη στιγμή υποφέραμε στο παιχνίδι, έπρεπε να έχουμε τρεξίματα και ο σέντερ φορ ίσως είναι αυτός που πρέπει να τρέξει λιγότερο. Έτσι αποφάσισα να κρατήσω τον Ολιβέιρα, να βγάλω τον Μάρκο και βάζοντας τον Βέρντε να πάει δεξιά. Δεν κάναμε λάθος, γιατί στο τέλος είχαμε γύρω στα 11 χιλιόμετρα από τον Μάνταλο και τον Ζεράλδες. Ο Ντανιέλε κατάλαβε πολύ καλά το πλάνο του αγώνα, γιατί κι ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να βγάλει 90λεπτο. Του είπα ότι μπορεί να γίνει ο πιο σημαντικός παίκτης στο παιχνίδι και μετά το ματς τον ρώτησα ‘γιατί έκλαιγες;’. Μου είπε ‘όχι για μένα, μίστερ, αλλά για σένα. Γιατί ήξερα πως μπορούσα να αξιοποιήσω το πλάνο σου και δεν κατάφερα να το κάνω’. Εγώ του είπα ‘το σημαντικό είναι ότι προσπάθησες, δεν τιμωρώ τους παίκτες επειδή χάνουν γκολ’. Όπως είπα και στην αρχή, δεν έχουμε ιεραρχία στα αποδυτήρια. Τους θέλουμε όλους έτοιμους σε κάθε ματς. Σε κάποιες περιπτώσεις άλλοι θα είναι πιο σημαντικές, σε άλλες λιγότερο. Αλλά τους χρειαζόμαστε όλους».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μια καυτή ατμόσφαιρα στην Τραπεζούντα, ενώ η ίδια θα παίξει σε άδειο ΟΑΚΑ:«Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Τουρκία. Πριν λίγα χρόνια παίξαμε με τη Σαχτάρ δύο προκριματικούς εκεί, έναν απέναντι στην Μπασακσεχίρ. Τότε τα καταφέραμε. Ξέρω πολύ καλά τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε εκεί, όμως, πιστέψτε με, όταν παίζουμε παιχνίδι εκτός έδρας και δεν νιώθω φωνές, αποδοκιμασίες ή κάτι τέτοιο από την κερκίδα, σημαίνει σίγουρα πως δεν παίζουμε καλά. Ελπίζω να κάνουμε τον κόσμο της Τραμπζονσπόρ να μας αποδοκιμάζει, γιατί θα σημαίνει πως θα παίζουμε καλά. Μου αρέσει να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Η ομάδα θα είναι πιο έτοιμη, έχει έμπειρους παίκτες και ο κόσμος δεν θα κρίνει την πρόκριση, αλλά το τι θα κάνουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο».

Μπάρκας: Πιστοί στο πλάνο

Ο Βασίλης Μπάρκας από την πλευρά του τόνισε πως, οι παίκτες της «Ένωσης» θα πρέπει να μείνουν πιστοί στο πλάνο και τη φιλοσοφία του Μιγκέλ Καρντόσο.

Για το ματς με την Κραϊόβα είπε: «Ήταν ένα κακό ματς για μας, ένα κακό ημίχρονο. Είχαμε το σκορ, αλλά δεν παίξαμε την μπάλα που χρειαζόταν. Θα υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια. Το καλό είναι ότι περάσαμε, το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε να κάνουμε όσα μας ζητά ο προπονητής».

Για το αν νιώθει πίεση: «Δεν νιώθω κάποια πίεση. Ίσα-ίσα μου αρέσει. Θα έρθουν και λάθη, αν δεν προσπαθείς δεν κάνεις λάθη. Το γήπεδο δεν βοηθά τόσο, είναι κάτι που δεν το περιμέναμε, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Όμως αν μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα θα κάνουμε αυτό που μας ζητεί ο προπονητής. Η ανάπτυξη από πίσω δεν συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα, αλλά θα βοηθήσει τους παίκτες. Οπότε πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο».

Για τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους: «Όταν είσαι ΑΕΚ πρέπει να έχεις ψηλούς στόχους. Αν δεν μπούμε στους ομίλους θα είναι αποτυχία». 

Για το αήττητο της ΑΕΚ στο Europa League είπε: «Σίγουρα οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ. Το αήττητο είναι κάτι που το θέλουμε, αλλά αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι οι νίκες, γιατί αυτό θα μας φέρει στην επόμενη φάση».

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν Στάριτζ!

Την ώρα που ο Τούρκος προπονητής Ουνάλ Καραμάν μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου, έμαθε από Τούρκο δημοσιογράφο ότι η ομάδα του ανακοίνωσε την απόκτηση του Αγγλου διεθνή επιθετικού Ντάνιελ Στάριτζ ο οποίος αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα η Τράμπζονσπορ έχει δικαίωμα να τον δηλώσει μέχρι δύο μέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ στην Τουρκία την ερχόμενη Πέμπτη.

Σχετικά με τον αγώνα ο Καραμάν δήλωσε: «Δεν υπάρχει φαβορί σε ένα ματς που δεν έχει παιχτεί ακόμη. Εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης. Ξέρουμε καλά τη δυναμικότητα του αντιπάλου και τον σεβόμαστε. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, με καλές μονάδες, αλλά κάποιες στιγμές αντιμετωπίζει δυσκολίες. Θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και περιμένουμε το αποτέλεσμα».

Και για το άδειο ΟΑΚΑ είπε: «Θα ήθελα σε κάθε παιχνίδι να υπάρχουν φίλαθλοι και να είναι γιορτή. Όμως ο κόσμος δεν παίζει ποδόσφαιρο. Θα δούμε αν η απουσία του κόσμου θα είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter