Κάρολος και Καμίλα πήγαν στον Πάπα με «καλούδια από το χωριό» (Photos)

Κάρολος και Καμίλα πήγαν στον Πάπα με «καλούδια από το χωριό» (Photos)

Στην Ιταλία βρίσκονται από τις 31 Μαρτίου, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, στο πλαίσιο περιοδείας για την ενίσχυση των σχέσεων της Βρετανίας με τις χώρες της ΕΕ, μετά το Brexit. Σήμερα Τρίτη, το πρόγραμμα των επισκέψεών τους τους έφερε στο Βατικανό, όπου συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο και του πρόσφεραν ένα καλάθι με βιολογικά προϊόντα από το ιδιωτικό κτήμα τους στο Χάιγκροουβ.

«Είναι δύσκολο να σκεφτούμε τι να προσφέρουμε στην αγιότητά σας», σχολίασε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. «Αυτά μπορεί να σας φανούν χρήσιμα ή να αρέσουν σε κάποιον άλλο. Τα παράγω εγώ», διευκρίνισε ο Κάρολος που είναι ένθερμος υποστηρικτής των βιολογικών προϊόντων. Η σύζυγός του από την πλευρά της διαβεβαίωσε τον ποντίφικα ότι τα κηπευτικά του Καρόλου είναι «πολύ ωραία».

Το πριγκιπικό ζεύγος είχε συναντηθεί το 2009 και με τον πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄.

Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλευρά του δώρισε στον πρίγκιπα ένα ορειχάλκινο αγαλματίδιο που εικονίζει ένα κλαδί ελιάς. «Όπου και να πάτε, να σας θεωρούν πάντα έναν άνθρωπο της ειρήνης», τον προέτρεψε και ο Κάρολος του απάντησε ότι «θα βάλει τα δυνατά του».

Ο Κάρολος με την Καμίλα επισκέφθηκαν νωρίτερα την Καπέλα Σιξτίνα και τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού. Αύριο Τετάρτη, πρόκειται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter