Κάρτα μέλους για νέα και παλιά μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάρτα μέλους για νέα και παλιά μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα στελέχη (και νέα και παλιά) προκειμένου να αποφευχθούν οι οποίες «λαθροχειρίες» στο σώμα του επικείμενου Συνεδρίου, προχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento.

Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται σε όλα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, σε ειδικά σημεία που θα στηθούν σε κεντρικούς χώρους στις μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της καμπάνιας, καθώς και σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προσυνεδριακή περίοδο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε οι εγγραφές νέων μελών να συνεχιστούν έως και τις 17 Απριλίου ενώ δικαίωμα εγγραφής θα υπάρχει και μετά τις 17 αλλά όσοι εγγραφούν δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Τακτικό Συνέδριο.

Στην απόφαση αυτή προχώρησαν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης με αποκλειστικό αντικείμενο το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο , θα παρθεί οριστική απόφαση για το ενδεχόμενο προσθήκης στην ονομασία η οποία θα είναι είτε «ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία», είτε «ΣΥΡΙΖΑ, Πράσινη Συμμαχία». Την ίδια ώρα μοιάζει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος ενώ ως προς τον τίτλο του κόμματος, ο Πρόεδρος θα καταθέσει την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή, μετά από διαβούλευση και με τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, για σχετική προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που κατατεθούν κι άλλες προτάσεις, τότε το ζήτημα θα τεθεί σε δημοψήφισμα των μελών με δεσμευτικό χαρακτήρα, τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τέλος, αποφασίσθηκε η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να συνεδριάσει στις 23/02 προκειμένου να εγκρίνει τις θέσεις για το 3ο Συνέδριο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τόσο το κείμενο απολογισμού και όσο και το πρόγραμμα και στις 2, 3 και 4 Μαΐου να διεξαχθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή Συνέδρων στο επικείμενο Συνέδριο την Άνοιξη κάτι που σημαίνει ότι οι ταυτότητες μέλους θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τότε.

Οι προσυνεδριακές συνελεύσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου, με πρόνοια αυτές να είναι όσο πιο ανοιχτές και μαζικές ενώ στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 5.000 με 6.000 σύνεδροι.

Για το Συνέδριο θα υπάρξει πρόνοια ώστε ένα μικρό μέρος των συνέδρων που δεν θα υπερβαίνει το 5% να αποτελείται από προσκεκλημένους, προσωπικότητες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία. Η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί από το Συνέδριο θα αποτελείται από 251 μέλη, με ειδική πρόνοια ώστε τουλάχιστον το 1/5 να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία.

Στο πλαίσιο εμβάθυνσης του προσυνεδριακού διαλόγου θα εξεταστεί η δυνατότητα ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων συμβουλευτικού χαρακτήρα για προγραμματικά ζητήματα στη διαδικτυακή πλατφόρμα του iSYRIZA.

Αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΓ και θα ολοκληρώσει τη συζήτηση για το κείμενο απολογισμού που θα τεθεί προς έγκριση στη ΚΕ το επόμενο Σαββατοκύριακο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter